Facebook suferă cea mai gravă întrerupere din istorie, serviciile cheie fiind indisponibile pentru utilizatori la nivel global mai multe ore miercuri. Cauza întreruperii nu a fost încă făcută publică, scrie BBC.

 

Ultima dată când Facebook a avut o întrerupere de acest tip a fost în 2008 când site-ul avea 150 de milioane de utilizatori, în comparaţie cu aproximativ 2,3 miliarde utilizatori cât are acum. Atât aplicaţia Facebook cât şi cele de Messenger si Instagram sunt indisponibile, utilizatorii neputând trimite sau încărca fotografii.

 

"Suntem conştienţi de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea şi utilizarea aplicaţiilor. Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil", au transmis reprezentanţii Facebook într-un comunicat oficial.

 

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte reţele sociale, compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS care reprezintă o tehnică folosită de infractori pentru a întrerupe funcţionarea site-urilor web sau pentru a le face să cadă. Funcţionează prin trimiterea a milioane de solicitări de pagini către un site web, până când, în final, site-ul cedează.

 

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro