Whatsapp este cel mai popular serviciu de mesagerie din lume, cu o mulţime de funcţii la îndemână. Dar unele dintre instrumentele şi setările aplicaţiei de chat sunt mai cunoscute decât altele. Iată patru despre care probabil nu ştiaţi.

 

Mesaje care dispar

WhatsApp vă permite să trimiteţi mesaje care se autodistrug după o săptămână. Noua funcţie şterge automat textele trimise persoanelor de contact sau grupurilor. Funcţionează un pic ca mesajele Snapchat, sporindu-vă confidenţialitatea prin eliminarea mesajelor potenţial sensibile. Când activaţi mesajele care dispar, acestea dispar după şapte zile – deşi mesajele trimise înainte de modificarea setărilor nu vor fi afectate.

 

Iată ce trebuie să faceţi:

  • Deschideţi chatul WhatsApp
  • Atingeţi numele persoanei de contact
  • Atingeţi Mesaje care dispar
  • Dacă vi se solicită, atingeţi Continuare
  • Selectaţi Activat

 

O puteţi dezactiva folosind aceeaşi metodă. Destinatarii pot primi în continuare mesajele înainte de a fi şterse, astfel încât sistemul nu este infailibil.

 

Opriţi chitanţele citite

Chitanţele citite apar lângă un mesaj după ce un destinatar l-a văzut. Culoarea gri înseamnă că mesajul dvs. a fost trimis. Dacă nu doriţi să trimiteţi sau să primiţi chitanţe citite, este un proces uşor să le opriţi. Mai întâi, deschideţi aplicaţia WhatsApp şi selectaţi Setări, apoi Cont şi apoi atingeţi Confidenţialitate. Derulaţi în jos şi atingeţi pentru a debifa caseta de lângă „Citiţi chitanţele”, şi le-aţi dezactivat cu succes. Dacă dezactivaţi chitanţele citite, nu veţi putea vedea chitanţele citite de la alte persoane.

 

Ascundeţi ”ultima dată văzut”

În partea de sus a tuturor chaturilor WhatsApp, prietenii şi familia vă pot vedea când aţi fost ultima dată în aplicaţie. Ştampila „ultima dată văzut” indică ora şi data la care aţi navigat ultima dată prin mesajele dvs. Dacă preferaţi ca contactele dvs. să nu vă cunoască obiceiurile de mesagerie, puteţi dezactiva ultima vizualizare din setări. Accesaţi contul şi apoi atingeţi Confidenţialitate. Apoi îl puteţi seta astfel încât ultima vizionare să fie vizibilă numai pentru persoanele de contact sau pentru nimeni.

 

Marcaţi mesajele utile

Unele mesaje WhatsApp sunt mai importante decât altele. Indiferent dacă este vorba despre adresa unei petreceri sau despre ora şi data unui eveniment important, mesajele vitale pot merge în derivă pe fondul masei altor texte pe care le-aţi primit. Din fericire, există un truc elegant pe care îl puteţi folosi pentru a vă asigura că nu veţi mai pierde niciodată un mesaj.

 

WhatsApp are o caracteristică de marcaj care vă permite să semnalizaţi mesaje importante. Le puteţi găsi cu uşurinţă în secţiunea Mesaje cu stea a aplicaţiei. Pentru a marca un text, ţineţi apăsat mesajul şi apăsaţi pictograma stea din partea de sus a ecranului. Apoi, puteţi accesa mesajul oricând din setările aplicaţiei. Dacă le atingeţi, acest fapt chiar vă aduce înapoi la acel punct exact din chat, astfel încât să puteţi verifica chiar de ce şi când mesajul a fost trimis.

 

În altă ordine de idei, iată cum să evitaţi noii termeni controversaţi introduşi de WhatsApp pe 15 mai. Facebook se confruntă cu reacţii adverse în SUA cu privire la planurile de a crea o versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani. Şi China se pretinde a fi un lider mondial în tehnologia 6G, potrivit rapoartelor.

 

 

Sursa: www.playtech.ro