Mai mult ca sigur ţi s-a întâmplat până acum să primeşti apeluri telefonice de la numere necunoscute şi fie să nu poţi apela înapoi, fie să răspunzi şi să ţi se facă o glumă nepotrivită. Iată că de acum nu te vei mai confrunta cu această problemă. Conform playtech.ro, a apărut o aplicaţie de dispozitiv mobil pentru iPhone şi Android, care te ajută să afli cine te sună cu număr necunoscut. Aplicaţia se numeşte Truecaller şi este gratuită. Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de problema presantă a telefoanelor primite de la necunoscuţi.

Iniţial trebuie să descarci aplicaţia din programul specific telefonului şi să o instalezi. Ulterior, vei creat un cont şi vei autoriza telefonul pentru a o putea accesa (pentru asta trebuie să-ţi dai acordul ca această aplicaţie Truecaller să acceseze agenda telefonică. După acest pas, lista respectivă de contacte se va cumula cu a altor câtorva milioane de utilizatori, iar, în final va ajunge la peste 2 miliarde de numere de telefon. Intră apoi în meniul de Configurări sau de Settings, dă click pe Blocare şi identificare apeluri. Asigură-te pe această pagină că Truecaller este activ. Începând cu acel moment dacă veţi primi un apel, spre exemplu, de la TopShop, ecranul mobilului va fi roşu pentru a te va atenţiona că este vorba de un spam.

Iată cum trebuie să procedezi în cazul apelurilor cu număr ascuns, potrivit Playtech:

– Reţine numărul care te-a apelat sau ţineţi apăsat pe el pentru a-l copia
– Dacă ai iPhone trebuie să apeşi pe acel “i” micuţ care se află într-un cerc din dreptul numărului aflat în lista ta de apeluri pentru a-l putea copia
– Intră apoi în aplicaţia Truecaller, apăsa pe butonul caută
– Tastează numărul care te-a sunat sau ţine doar apăsat în zona numărului pentru a-i da comanda Paste.