​Facebook spune că o eroare în sistemele sale automatizate a fost responsabilă pentru postările care au dispărut joi, o parte dintre acestea fiind, în mod eronat, marcate ca fiind spam. Compania spune că va rezolva problema. Mulţi români s-au plâns joi că postările lor au dispărut, dar la fel s-a întâmplat şi în multe alte ţări, cum ar fi Marea Britanie sau Franţa .

 

Iată răspunsul trimis de Facebook Europa, la solictarea HotNews.ro

 

”O eroare ne-a afectat astăzi sistemele automatizate, ceea ce a însemnat că unele postări au fost, în mod incorect, marcate ca fiind spam. Am identificat şi soluţia pe care o vom aplica pentru a rezolva problema. Ne cerem scuze tuturor celor afectaţi”

 

Iată răsspunsul original, în engleză.

 

An error affected our automated systems today, which meant that some posts were incorrectly marked as spam. We've identified a solution which we’re rolling out now to fix the problem. We apologize to everyone who's been affected!

 

Mulţi utilizatori s-au plâns că postările le-au dispărut fără urmă, chiar şi la numai câteva minute după ce le-au publicat. Cel mai celebru pe plan local a fost cazul postării Ambasadei Suediei , despre cei cinci conspiratori care au vrut în 1792 să-l asasineze pe regele Gustav III.

 

Mulţi s-au întrebat dacă postările nu au dispărut din cauza unor ”armate de troli” care dau Report la diverse lucruri.

 

De precizat că Facebook face schimbări la algoritmii de identificare a ştirilor false şi a dezinformărilor, astfel că erori probabil că vor mai apărea, fiind vorba de multe modificări.

 

Facebook anunţa la final de aprilie că acceptă în premieră contestaţii din partea utilizatorilor care consideră că anumite postări le-au fost eliminate pe nedrept de pe reţea.

 

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro