Privind imaginile realizezi cât de mult a trecut de la apariţia calculatorului, cum arătau ele la începuturi şi cum sunt astăzi, în epoca modernă.

Imaginile prezintă modul în care era transportat un computer Elliott 405 în oraşul Norwich din Regatul Unit. Era nevoie de o mână zdravănă de oameni şi un camion pentru a-l putea transporta. Elliott 405 a fost primul calculator al municipalităţii britanice.

Acesta era, de fapt, numai jumătate din cât însemna computerul, pe atunci considerat tehnologie avansată. Acesta era transportat la Trezorerie, un alt loc important din oraş.

Consilul l-a contactat pe Elliott în 1955 pentru un astfel de aparat, iar acesta a avut nevoie de circa doi ani pentru a construi şi livra produsul său. A fost gata în aprilie 1957.

Elliott Brothers Ltd a fost una dintre primele companii de calculatoare ale anilor 50-60 din Regatul Unit, fondată iniţial de William Elliott în Londra, prin 1804. Acesta folosea maşinăria pentru a colecta date şi combina programe. Ce a făcut el este numai o fracţiune din ceea ce avem astăzi.

În 1966 compania a produs primul design de circuit integral la fabrica din Glenrothes, Scoţia, iar mai târziu a urmat un semiconductor MOS în laboratorul de cercetare.

Cele mai recente device-uri sunt cu mult mai puternice faţă de cele din timpurile de odinioară, pot transporta o mai mare colecţie de date, dar câteodată nu strică să mai aruncâm câte un ochi peste ceea ce a fost cândva.

În 1957 un program de televiziune a fost dedicat acestui calculator şi prezentării sale publicului larg.