Mai multe informaţii personale completate de utilizatori pe WhatsApp vor beneficia de un control granular, care le va permite acestora să blocheze accesul pentru anumite persoane.

 

WhatsApp extinde opţiunile pe care utilizatorii le au la dispoziţie când vine vorba de cine poate vedea informaţii personale. Până acum utilizatorii aveau trei opţiuni în acest sens - Everyone, My Contacts sau Nobody.

 

Acum apare o nouă opţiune. "My Contacts Except…" le permite utilizatorilor să specifice anumite contacte care să nu poată vedea unele din informaţiile personale.

 

Noua opţiune poate fi folosită, concret, pentru descriere personală de la About, imaginea de profil, posturile de la Status şi funcţia Last Seen.

 

Last Seen, în mod special, avea nevoie de o astfel de opţiune. Această funcţie arată când a fost online cel mai recent utilizatorul şi poate reprezenta un risc privind intimitatea.

 

Cu aceeaşi ocazie, WhatsApp a lansat şi o funcţie prin care utilizatorii pot opri sunetul anumitor persoane în cadrul conferinţelor video. Aceasta facilitate este utilă atunci când unii dintre participanţi au uitat să-şi oprească singuri microfonul sau când se află în apropierea utilizatorului şi se creează neplăcutul ecou.

 

O altă noutate pentru conferinţele audio este posibilitatea trimiterii unui mesaj scris în privat unuia dintre participanţi, chiar în timpul conferinţei şi direct din interfaţa acesteia.

 

WhatsApp lucrează intens în ultima vreme la mai multe funcţii, precum cele lansate acum. Cea mai populară aplicaţie de comunicare se află mult în urma unora dintre competitori la capitolul funcţionalitate şi încearcă acum să micşoreze aceste handicap care poate duce la pierderea unora dintre utilizatori.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro