Platforma de microblogging Twitter a anunţat că serviciile sale au fost afectate, duminică, de o întrerupere, fără a preciza motivele acestei defecţiuni, relatează AFP.

"Ceva nu merge pe plan tehnic", a anunţat pe pagina de primire reţeaua de microblogging. "Vom soluţiona problema, iar lucrurile vor reveni la normal în curând", se arată în comunicat.
Utilizatori ai serviciului au constatat probleme cu aplicaţia pe telefon, în timp ce pe calculatoare, pe aplicaţia TweetDeck, erau publicate mesaje datând de acum un an. Twitter avea 284 de milioane de utilizatori la sfârşitul lui septembrie, potrivit datelor pe care le-a prezentat.

Reţeaua informatică a Sony Pictures a fost afectată de un nou atac cibernetic, iar hackeri ameninţau că vor face publice informaţii strategice despre această filială a grupului japonez Sony.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că este responsabilă de acest atac, care a coincis cu lansarea filmului "The Interview" (Interviul care ucide!), distribuit de Sony, o parodie cu un complot CIA de asasinare a numărului unu nord-coreean Kim Jon-un, se arată pe site.
Phenianul a negat că a fost responsabil de atacul asupra Sony Pictures.

Filmul, a cărui premieră a fost iniţial anulată, a fost lansat până la urmă aşa cum era prevăzut, pe 25 decembrie, în aproximativ 300 de cinematografe din Statele Unite

Sony Pictures a ameninţat luni că va da în judecată Twitter dacă nu blochează mesaje care reproduc documente furate de către GOP, grupul de hackeri care a revendicat atacul informatic a cărui ţintă a fost.