Pe lângă companiile IT vor avea standuri  General Motors, Toyota, Volkswagen sau BMW. Ca să lase în urmă scandalul emisiilor Volkswagen va prezenta conceptul unei noi maşini electrice despre care nu a oferit foarte multe detalii.

Ford ar urma sa anunţe la CES colaborarea cu Google pentru dezvoltarea unor maşini cu şofer automat. Google estimeaza ca până în 2020 vor circula 10 milioane de maşini autonome.

Samsung a anunţat că toate televizoarele pe care le va lansa de acum încolo vor fi dotate cu platforma SmartThings, care le permite sa se conecteze la toate electronicele inteligente din jur. Televizorul devine astfel principalul dispozitiv electronic din casă. În acelaşi timp îşi îndeplineşte tot mai bine funcţia pe care o are de decenii bune, aceea de a reda imagini în mişcare.

Panasonic va prezenta un televizor cu ecran OLED. Iar Disney, Warner, Sony şi alte mari studiouri cinematografice de la Hollywood vor participa la târgul din Las Vegas la o conferinţa despre rezoluţiile Ultra HD. Ceea ce înseamnă că se pregatesc să lanseze conţinut de foarte foarte înaltă definiţie.

Însa televizoarele nu mai sunt singurele ecrane mari din casă. Drept dovadă uriaşa tableta de pe uşa frigiderului pe care îl vor prezenta cei de la Samsung la CES. Noile maşini de spalat şi uscătoare Whirlpool nu vor fi dotate cu ecrane uriaşe, ci vor primi în schimb butonul Amazon Dash care, odata apăsat, va comanda automat de pe internet detergent sau balsam de rufe.

În ultimii ani târgul de tehnologie din Las Vegas a început sa îşi deschidă porţile şi pentru startup-uri. Extinderea spaţiului expoziţional le-a permis companiilor nou înfiinţate să închirieze standuri mai mici şi mai ieftine în care sa îşi prezinte inovaţiile. Iar anul acesta vor fi mai multe ca niciodată. Startup-uri precum Formlabs, MarkForged sau Voxel8 îşi vor prezenta imprimantele 3D, altele vor aduce la târg dispozitive ce pot fi purtate sau roboţi.

Va fi cel mai mare târg de tehnologie din istorie. Însa marii absenţi vor fi producatorii de telefoane mobile. Aceştia îşi vor prezenta noutăţile la propria lor conferinţă de luna viitoare, din Barcelona.

Digi 24