Poliţia Română atrage le atenţia jucătorilor de Pokemon Go să nu-i pună în pericol pe cei din jur: nu conduceţi şi folosiţi aplicaţia în acelaşi timp!

„Puteţi găsi Pokemonii, respectând în acelaşi timp regulile de circulaţie şi protejându-vă pe dumneavoastră şi pe cei din jur!”, se arată într-un mesaj popularizat pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Avertismentul vine după ce isteria Pokemon Go a cuprins aproape întreaga planetă. În întreaga lume au fost cazuri de accidente provocate din cauza acestui joc. Deocamdată, în România nu au fost înregistrate accidente puse pe seama jocului.

Spre exemplu, zilele trecute, busculade periculoase la New York, Washington şi Chicago au fost create de utilizatorii acestei aplicaţii. Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon rar. 

Într-un oraş din SUA, un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea, iar doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză, în California.