Microsoft continuă să o dea de gard când vine vorba de noile versiuni de Windows 10. Cel mai recent update face imposibilă imprimarea pe un număr mare de modele.

 

La câteva săptămâni după ce compania Microsoft a fost nevoită să întrerupă distribuţia celui mai recent update major la Windows 10, pentru că a făcut imposibilă pornirea unui număr fabulos de sisteme, iar a făcut o greşeală imensă. O altă actualizare a sistemului de operare face mai mult rău decât bine.

 

Gigantul din Redmond a început de câteva zile distribuţia a două actualizări defectuoase,  KB4560960 şi KB4557957. Acestea au putut fi instalate începând cu data de 9 iunie şi nu a durat mult după instalare până când utilizatorii de Windows 10 au început să sufere. Din motive necunoscute, cele două update-uri includ nişte bug-uri care va imposibilă listare pe foarte multe tipuri de imprimante, de la un număr mare de producători.

 

La scurt timp după lansarea actualizărilor, utilizatorii au început să se plângă şi să caute soluţii pe forumul Bleeping Computer, pe Reddit şi în cadrul comunităţii Microsoft Answers. Din primele rapoarte, se pare că sunt afectaţi utilizatorii de imprimate HP, Canon, Panasonic, Brother şi Ricoh. De Epson, se pare că nu s-a plâns nimeni, încă.

 

Partea proastă este că posesorii acelor imprimante nu mai pot lista nimic, nici măcar nu mai pot genera PDF-uri printr-un proces de imprimare virtuală, după ce şi-au făcut update la Windows 10. În cazul în care îi ţine cuiva de cald acest detaliu, oficialii Microsoft au recunoscut problema în ceea ce priveşte actualizare KB4557957 şi au lansat un comunicat pe marginea subiectului.

 

Momentan, nu există nicio promisiune legată de momentul în care se va remedia problema, dar inginerii Microsoft lucrează intens în acest sens, iar când o soluţie va fi disponibilă, vom avea parte şi de mai multe explicaţii vizavi de ce s-a întâmplat. Ca alternativă, compania americană recomandă reinstalarea driverelor pentru imprimantă sau dezinstalarea actualizărilor din iunie pentru Windows 10.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro