Truecaller este o aplicaţie care îţi arată cine te sună cu număr necunoscut. Potrivit fondatorilor, ideea a apărut în urma unei dileme: cum procedezi dacă eşti într-o şedinţă dar te sună cineva însă nu cunoşti numărul, scrie BBC. 

”Dacă descarci aplicaţia Truecaller nu trebuie să îţi mai faci griji cu privire la salvarea contactelor în lista de telefon, pentru că totul va fi disponibil online”, a declarat Alan Mamedi, co-fondatorul acestei aplicaţii.

”Dacă primeşti un apel de la un număr necunoscut îţi vom arăta cine este persoana, iar dacă te sună un agent de vânzări îţi vom spune şi acest lucru”, a ţinut să precizeze Mamedi.

Aplicaţia Truecaller foloseşte o bază de date în care sunt înregistrate peste 2 miliarde de persoane până la acest moment. Evident, persoana cate sună trebuie să  fie în baza de date cu respectivul număr de telefon.

Aplicaţia îţi va arăta numele persoanei care te apelează, chiar şi locul de unde provine, sau poate şi o poză.

”Dacă primeşti un apel şi noi nu putem să detectăm persoana, atunci tu, ca utilizator, poţi să adaugi această informaţie”, a explicat Alan Mamedi modalitatea prin care utilizatorii pot ajuta la completarea informaţiilor.

”Câteodată, colaborăm cu furnizorii de date pentru a completa informaţiile lipsă.”, a precizat co-fondatorul aplicaţiei.

În plus, aplicaţia Truecaller are şi alte beneficii.

”Cunosc un caz în India în care o femeie a verificat şoferul taxiului cu care trebuia să se deplaseze, înainte de a se urca în maşină”, a adăugat Alan Mamedi.

Mediafax