Declaraţia a fost făcută astăzi, când antrenorul Petrolului a prefaţat meciul din Cupa României, cu Astra, partidă care va avea loc mâine, pe stadionul Ilie Oană. Lucescu a vorbit despre dificultatea partidei, a punctat, din nou, că va întâlni un adversar puternic şi a dat de înţeles că ar vrea, în primul rând, ca echipa să nu primească gol la acest meci.

„Vom întâlni un adversar foarte dificil, echipă clasată pe locul al doilea, agresivă şi nu va fi uşor. Cred că va fi foarte important să nu primim gol. Pentru că, dacă primim gol, vom fi obligaţi să câştigăm!”

Sigur fiind vorba despre o dublă manşă, e foarte important să nu primeşti gol acasă, dar este la fel de important să marchezi, dacă vrei să ai şanse reale la calificarea în finală. Or, Lucescu a dat de înţeles, prin declaraţia sa, că mai important decât să câştige ar fi să nu primească gol. Mai mult, el a anunţat că spectacolul la acest joc va fi, foarte probabil, sacrificat.

„Să ştiţi că spectacolul poate fi oferit prin intensitate, prin luptă, nu neapărat prin numărul fazelor de poartă!”, a mai declarat antrenorul Petrolului.

Întrebat dacă ar fi o tragedie pentru el să fie eliminat din semifinalele Cupei de Florin Marin, Răzvan Lucescu a spus că nu vrea să se gândească la asta, pentru că „s-ar încărca negativ”.