EAD.RO INTERACTIVE, deţinătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a trimis o scrisoare oficială către LPF. Cluburile din Liga sunt ameninţate că vor rămâne fără bani dacă nu încheie sezonul!

Deţinătorul drepturilor cere disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din Liga 1 şi impune 5 iunie drept dată limită pentru restartul sezonului. În caz contrar, cluburile şi LPF sunt forţate să:

 

  • returneze o parte din totalul sumelor plătite cu titlu de avans aferente sezonului competiţional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, cu titlu estimativ şi fără excluderea posibilităţii revizuirii de către EAD.RO, constând în cel puţin EUR 10.000.000 plus TVA, la care se vor adăuga oricare şi toate penalităţile la care ar fi îndreptăţită;
  • plătească daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO şi partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiţiei şi nedisputarea restului de meciuri din sezonul competiţional 2019/2020, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanţă din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfăşoare în perioada ulterioară suspendării;
  • renegocieze Contractul de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor şi obligaţiilor contractuale acolo-prevăzute şi în special a valorii acestuia.

 

Nu acceptă anularea play-off-ului

Propunerea lui Ciprian Paraschiv, preşedintele celor de la Politehnica Iaşi, de a anula play-out-ul i-a înfuriat pe deţinătorii drepturilor TV, care ameninţă că îşi vor lua banii înapoi dacă Liga 1 nu se va încheia pe teren. Poli Iaşi, Viitorul, Hermannstadt, Poli Iaşi, Clinceni, Chindia şi Voluntari au fost somate să renunţe la demers, altfel TOATE cluburile vor suferi consecinţele financiare

 

„În măsura în care competiţia Liga 1 nu este reluată ori va fi reluată doar cu organizarea meciurilor din play-off, iar nu şi a celor din play-out, din cauza refuzului cluburilor din play-out de a disputa meciurile rămase, EAD.RO nu va ezita să ţină LPF şi cluburile în cauză răspunzătoare în solidar în vederea reparării prejudiciului creat prin nedisputarea sezonului competiţional 2019/2020 in condiţiile contractuale”

EAD.RO

Bazându-se pe precedentele create la Liga 2 şi Liga 3, echipele din elită aflate în cursa pentru menţinerea în Liga 1 vor ca nimeni să nu mai retrogradeze în acest an. Echipele care au fost de acord cu propunerea au fost Viitorul, Hermannstadt, Poli Iaşi, Clinceni, Chindia şi Voluntari.

 

6 formaţii din play-out au solicitat LPF îngheţarea grupei a doua valorice, după ideea lui Paraschiv

 

„Acţiunea lui Ciprian Paraschiv e îndreptată împotriva colegilor de play-out. Sunt nişte aberaţii de nedescris. E vorba de frica de retrogradare. Vrea să tragă azi linie pentru că îi e frică să nu ajungă în Liga 2. Sub nicio formă nu vom accepta” Justin Ştefan, secretar general LPF

 

12 iunie, data aleasă de echipele din Liga 1

Cluburile din Liga 1 vor să reia campionatul pe 12 iunie, întrucât au nevoie de o perioadă de pregătire fizică. Gică Popescu, preşedintele Viitorului, a fost cel mai vehement în legătură cu acest subiect: „Toată lumea vrea să joace şi să se reia campionatul, dar eu am spus două lucruri esenţiale. Primul: să reîncepem după cel puţin 4 săptămâni de pregătire. Tot ce facem acum, ca pregătire, va trebui să fie suficient până la finalul campionatului următor”.

 

De asemenea, şeful MTS, Ionuş Stroe, a lăsat să se înţeleagă că Liga 1 ar ar urma să se reia pe 12 iunie: „Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să ştim dacă putem relua competiţiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competiţiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar”.

 

„Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin. Am făcut referire la o lună de pregătiri şi o lună de competiţii, hai s-o gândim în felul ăsta. Există nişte solicitări de la UEFA şi o sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competiţiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a mai spus Ionuţ Stroe, în carul unei conferinţe de presă.

 

Astfel, dacă MTS va da undă verde meciurilor din Liga 1 după o lună de pregătire, sezonul s-ar putea relua pe 12 iunie cu etapa a treia din play-off şi play-out.

 

Dezamăgiţi de LPF

EAD.RO se declară dezamăgită de reacţia LPF, care îi asigurase că „a elaborat un Protocol de reluare a pregătirii centralizate de tip cantonament care a fost comunicat atât autorităţilor, spre avizare, cât şi cluburilor membre, spre implementare”. Cluburile au revenit la antrenamente de vineri, însă nu toate sunt dispuse să semneze pentru reluarea Ligii 1.

 

FRF şi LPF nu au reuşit încă să răspundă la dilemele cluburilor, cea mai importantă întrebare fără răspuns fiind: „Ce se întâmplă dacă apare un caz de coronavirus după reluarea campionatului?”.

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro