Peterson dos Santos Pecanha sau Pepe este, în mod clar, îngerul păzitor al porţii petroliste. Goalkeeperul în vârstă de 33 de ani a fost adus la începutul sezonului de la formaţia Rapid, trecând imediat la treabă. Norocul său, ca şi al echipei, a fost că mai nervosul sau coechipier Mircea „Dracula” Bornescu era suspendat, având de ispăşit păcatele generate de episodul din meciul cu Gaz Metan Mediaş când, într-un exces de zel, a încercat rezistenţa lui Bawab la muşcături. Cum postul de portar era vacant şi ca urmare a despărţirii de excelentul Vasâli Hamutovski, imediat după finala Cupei României de anul trecut, Peterson a intrat intre buturi şi a devenit  titular.

Şi nu oricum, ci cu un profesionalism extrem, fiind acel tip de portar brazilian care îţi dă siguranţă. În 9 din cele 19 meciuri disputate în prima ligă, sud-americanul a reuşit să închidă poarta şi să păstreze cheile pentru el, primind, în medie, doar un gol la 155 de minute jucate !  Brazilianul este lider detaşat în două clasamente de eficienţă a portarilor din prima ligă, cel al meciurilor fără gol primit, dar şi cel al minutelor dintre fiecare gol încasat.

"Ne gândim la titlu mai mult ca niciodată. După rezultate, după joc, avem posibilitatea să câştigăm campionatul. Obiectivul principal în acest moment este să ne odihnim şi să ne revenim după acest tur de campionat", a declarat Pecanha la DolceSport.