Brazilia – Mexic a fost un meci de fotbal în care ambele echipe au jucat. S-a atacat poarta adversă, s-a făcut o risipă de efort fantastică şi s-a terminat 0-0 doar din întâmplare. Ochoa, portarul Mexicului, a avut ”vina” lui pentru asta, dar nu numai el. Dacă îţi place fotbalul, pur şi simplu, ai abilitatea de a aprecia la justa valoare un meci de 0-0 absolut încântător. Un ritm bun, un mixaj de Samba şi Cielito Lindo, câţiva jucători cu un randament fantastic, contrabalansaţi de unii foarte slabi (Paulinho, de exemplu), normal, pentru că nu pot juca toţi foarte bine, au fost elementele care au făcut din acest Brazilia – Mexic cel mai frumos meci de 0-0 de la această Cupă Mondială. Nu mai poate fi altul la fel! Chiar dacă e posibil să mai fie meciuri de 0-0.

La final, când genunchii au cedat şi fluierul de final a dat şansa fotbaliştilor de a ajunge, totuşi, pe picioarele lor la vestiare, câştigătoare indirectă a fost Brazilia, care mai are de jucat contra Camerunului. În schimb, Mexicul mai aşteaptă. Pentru că, oricât de mult le-ar fi plăcut unora Mexicul, echipa asta poate rămâne acasă. Croaţii mai au de jucat împotriva Camerunului şi, în eventualitatea unui succes, vor juca meciul decisiv de calificare contra Mexicului, o echipă care, măcar din punct de vedere fizic, este de aşteptat să aibă probleme după risipa de energie din meciul cu Brazilia.

Până atunci, dacă iubeşti fotbalul, pur şi simplu, dacă apreciezi Samba şi Cielito Lindo, n-ai cum să nu te fi bucurat când ai urmărit  meciul Brazilia – Mexic. Chiar şi dacă ai pierdut la pariuri, mizând că un astfel de meci generează goluri.