Petrolul a disputat trei jocuri amicale în actuala campanie de pregătire. Trecând în cea de-a doua jumătate a cantonamentului odată cu partida programată duminică, antrenoul Tibor Selymes va trebui să restrângă, din ce în ce mai mult planul de antrenament, urmând să ca pregătirea efectivă a jocurilor din campionat să fie preponderentă. Pentru asta, este foarte important ca tehnicianul lupilor să ştie pe cine se poate baza. Deocamdată, dintre cei nou-veniţi, nu toţi pot fi aruncaţi în luptă, cu şanse egale, încă din prima etapă.

Echipa ploieşteană are mare nevoie de vârf de valoare certă, plecând de la premisa că Tamuz va pleca totuşi în această vară. De asemenea, un post sensibil rămâne cel de fundaş stânga. De altfel, aşa a fost şi tot sezonul trecut, după plecarea lui Guilherme. Fanchone a fost mult sub fotbalistul brazilian şi, oricum, a stat accidentat o perioadă lungă.

Presupunând că Pecanha va semna contractul pe care îl are pe masă, cam acestea ar fi priorităţile campaniei de achiziţii.

Galben-albaştrii mai au de jucat însă patru partide în cantonamentul de la Zlatibor, în care vor juca împotriva unor formaţii clasate în jumătatea a doua a Superligii sârbe, cu excepţia celor de la Lucani, care au încheiat pe locul al şaptelea, din 16 echipe, stagiunea precedentă.

Program:

28.06 – FC Petrolul – FK Spartak Subotica (Serbia, prima ligă, locul 12)

30.06 – FC Petrolul – FK Jagodina (Serbia, prima ligă, locul 10)

02.07 – FC Petrolul – FK Borac Cacak (Serbia, prima ligă, locul 13)

03.07 – FC Petrolul – FC Mladost Lucani (Serbia, prima ligă, locul 7).