Plecarea lui Adrian Mutu la echipa indiană Pune City este, de acum, o certitudine. Din păcate pentru Petrolul, însă, clubul nu ia niciun ban pentru acest transfer.

”Mutu şi-a reziliat contractul, nu mai primim niciun ban de pe urma lui, nu se va mai întoarce în iarnă la Petrolul. Nu e vorba despre un împrumut, ci despre un transfer definitiv”, a declarat patronul echipei Petrolul Ploieşti, Dan Capră, la sport.ro.

Acum, trăgând linie, Petrolul se poate spune că a făcut una dintre cele mai proaste afaceri atunci când l-a adus pe Mutu la Ploieşti.

O adevărată tevatură, cu momente numeroase de negocieri, care ar fi trebuit să aducă profit Petrolului, în primul rând în planul imaginii, dar şi din punct de vedere sportiv, s-a dus pea pa sâmbetei.

Mai mult, venirea lui Mutu în vestiarul Petrolului a schimbat multe lucruri. Marea vedetă a vrut să fie căpitan şi a fost! L-a scos din echipă pe Albin, i-a stricat rostul uruguayanului, care fusese golgheterul echipei în sezonul trecut, a bulversat un mechanism care începuse să funcţioneze. Acum, a plecat gratis! A cerut să nu joace cu Steaua pentru că îi era teamă de o accidentare şi acum a plecat fără ca Petrolul să aibă vreun profit din asta! Mă refer la profitul financiar, pentru că, altfel, din punct de vedere sportive, există un avantaj. Prin plecarea lui Mutu, echipa, ca întreg, va avea de câştigat!

Doar în meciul de la Plzen Mutu a arătat că merită să joace la Petrolul. În rest, nimic! Doar lamentări, accidentări, ifose şi scandaluri non-stop prin tabloide!

Cea mai proastă afacere făcută de Petrolul este, de acum, istorie. Important este ca unii să înveţe din astfel de eşecuri!

Va rămâne o întrebare fără răspuns: Cum ar fi arătat Petrolul, acum, dacă nu ar fi venit la echipă doi răsuflaţi precum Mutu şi Zicu?