Ministrul Sănătăţii – Nelu Tătaru consideră că revenirea suporterilor pe stadion este imposibilă în acest moment, deoarece oamenii nu vor mai păstra distanţa socială în euforia partidei.

„În momentul de faţă, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanţare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mişcare, sunt în apropiere, iar distanţarea nu mai poate fi controlată.  Puteţi controla o galerie? Puteţi controla o bucurie a golului?

Pe noi ne interesează să existe precauţii. În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona şi lucrurile cu public”, a declarat Nelu Tătaru.

”În acest sfârşit de campionat nu cred că vom avea spectatori, mai ales că se va termina foarte repede. Meciurile vor fi fără spectatori. Din toamna, dacă evoluţia ne permite, vom putea ajunge să avem o competiţie normală”, a mai precizat ministrul, dând asigurări că, în ciuda creşterii numărului de cazuri din ultimele zile, campionatul nu va fi amânat.

“Gândiţi-vă că pentru acest lucru s-a făcut acel cantonament. Avem nişte participanţi, fie că vorbim de jucători, personal tehnic sau personal de asistenţi, iar ei au fost testaţi, retestati şi ţinuţi în aceste cantonamente. Acesta a fost rostul acestui cantonament, să se poată întâlni apoi cei care sunt testaţi şi sunt negativi şi nu pot produce o infectare”, a concluzionat Nelu Tătaru.