Liga Profesionistă de Fotbal a organizat azi o videoconferinţă cu mai mulţi preşedinţi ai cluburilor din Liga 1. A existat propunerea ca restul meciurilor să fie jucate în Turcia.

S-a discutat în primul rând despre planul pus pe hârtie prezentat de GSP ieri, în care formaţiile au spus unde se pot pregăti, unde pot caza jucătorii şi ce măsuri pot lua pentru ca pregătirea să se poată relua.

Ca o concluzie, 6 dintre cluburi au bază proprie de pregătire, 7 nu au, însă au posibilitatea de a caza jucătorii la diferite hoteluri sau pensiuni, iar un club nu are posibilităţi. În acest context, ca măsură extremă, s-a propus chiar ca în cazul în care în România nu se poate relua pregătirea şi campionatul, atunci totul să se mute în Antalya .

Varianta inedită a fost agreată de toate cluburile prezente în videoconferinţă. Măsura are însă mici şanse să fie aplicată, întrucât astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că după data de 15 mai în România vor fi ridicate restricţiile de deplasare, însă va fi obligatorie purtarea măştii. Semn că există ideea unei relaxări.

Totuşi, varianta Antalya pentru finalul acestui sezon nu e una rea, motiv şi pentru care a fost agreată de cluburi. Condiţiile şi preţurile din această perioadă în Turcia ar fi foarte bune, în unele cazuri poate chiar mai ieftin decât în România.

Dacă nu se va relua competiţia internă până la 6 iunie şi se va apela la această variantă, atunci Liga Profesionistă de Fotbal va achita integral pentru ca această variantă să fie pusă în practică şi va reţine bani din drepturile TV pentru a-şi acoperi cheltuiala.