Va fi o adevărată provocare pentru Petrolul să joace partida cu FC Botoşani de la ora 17.00. În afara faptului că ora stabilită de LPF este o bătaie de joc la adresa ideii de fotbal, în sine, de neînţeles este şi decizia televiziunii care transmite meciul: adică ai vrea să vezi un meci spectaculos, dar obligi jucătorii să evolueze în condiţii inumane?

În fine, meciul trebuie jucat şi Petrolul are obligaţia să câştige. Pentru fanii ei, în primul rând. Pentru că la acest gen de meci, programat la o oră anormală şi cu o astfel de echipă se văd adevăraţii petrolişti. Nu la meciuri în nocturnă cu Steaua, atunci când vin toţi ca fluturii la lumină.

Nu îmi fac iluzii că va fi foarte multă lume, deşi tare mi-ar plăcea! Dar nici nu îmi fac probleme că Petrolul nu se va putea impune. Chiar dacă Beţa, Astafei, Satli, Morar sau Romario vor avea şansa lor de a demonstra că se poate conta pe ei.

Petrolul poate şi trebuie să bată Botoşaniul şi dacă ar juca  în efectiv redus. Asta dacă vrea cu adevărat să arate ca o echipă mare. Aşa că, indiferent de oră, indiferent de componenţa echipei şi indiferent de faptul că se va juca fără spectatori în peluze, Petrolul trebuie să se impună.

Cât despre Botoşani, e clar că nu e o echipă de neglijat, dar nici nu poate emite pretenţii să ia puncte de pe Ilie Oană. Cu gândul la returul cu Plzen, Petrolul trebuie să bifeze o victorie de serviciu cu FC Botoşani. Şi o va face!

Petrolul – FC Botoşani se joacă astăzi, de la ora 17.00, pe stadionul Ilie Oană.