Ecuaţia meciului dintre Petrolul şi Vikingur Gota este una cu o singură necunoscută: câte goluri dă Petrolul?

Cu nişte amatori în faţă, dispuşi la efort, ce-i drept, fotbaliştii Petrolului au şansa de a obţine o victorie la scor, care să poziţioneze corect şi din start ambiţiile petroliste ale acestui sezon de Europa League. Contra nu are prea multe necunoscute înaintea jocului din această seară: ştie care sunt titularii, încă de ieri, ştie cum trebuie să joace echipa pentru a contracara jocul cu libero al oaspeţilor şi, chiar dacă nu are prea multe variante ofensive, are încredere în jucătorii Petrolului.

Singura dilemă în alcătuirea formaţiei a fost rezolvată de Contra, el anunţând că Hoban va evolua ca fundaş central, alături de Geraldo. Mutarea este una cu bătaie lungă, tehnicianul Petrolului anunţând că vrea astfel să pregătească şi meciul de la Cluj, din prima etapă, atunci când Manasse va fi suspendat din cauza cartonaşului roşu primit în Supercupă.Atmosfera este bună la echipă, în ciuda speculaţiilor apărute prin ziarele centrale de sport.

De partea cealaltă, nordicii au venit la Ploieşti cu gândul de a se agăţa de fiecare minge şi cu ambiţia declarată de a  demonstra că nu întâmplător au trecut de Inter Turku, în turul precedent.Prea puţin, însă, pentru a face faţă Petrolului. Într-o zi în care Petrolul joacă la standardele ei de pe teren propriu, echipa ploieşteană nu poate marca mai puţin de patru goluri în faţa unui asemenea adversar.

Mai mult, după ce Pandurii au remizat la Tallin, cu Levadia, iar Steaua a bătut cu 3-0 pe Vardar, Petrolul trebuie să ridice mănuşa aruncată de celelalte echipe româneşti şi să arate că ambiţia lui Contra de a ajunge în playoff-ul Europa League nu este deşartă.

Meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Vikingur Gota va începe la ora 20.00.