Finala Ligii Campionilor dintre Liverpool şi Tottenham, de la 1 iunie, va fi ultimul meci care se va disputa conform actualului regulament.

UEFA vine cu schimbări majore începând cu sezonul 2019-2020 pentru a încuraja jocul ofensiv şi a opri tragerile de timp, anunţă Mediafax.

Cele 8 modificări ale regulamentului:

1. Zidurile formate la loviturile libere vor fi fără jucători adverşi. De obicei, atacanţii adversarei se infiltrau în zid pentru a creea spaţii, dar din sezonul viitor nu va mai fi posibil.

2. Nu va mai fi obligatoriu să iasă mingea din careul de 16 metri când e repusă din aut de poartă.

3. „Mingea de arbitru” nu va mai exista. Dacă jocul va fi oprit în careu, portarul va primi direct mingea de la arbitru. Dacă jocul va fi oprit în afara careului, echipa care a atins mingea ultima va avea posesia. Toţi jucătorii vor trebui să stea la o distanţă de cel puţin 4 metri faţă de cel care primeşte balonul de la arbitru.

4. La penalty-uri, portarii vor putea ţine doar un picior pe linia porţii. În prezent, goalkeeperii trebuiau să fie pe linia porţii cu ambele picioare.

5. Jucătorii vor părăsi terenul prin cel mai apropiat loc în momentul schimbării, nu vor mai fi obligaţi să meargă până la centrul terenului.

6. Orice mână e henţ dacă jucătorul înscrie! Golul e anulat jucătorului care marchează, indiferent dacă balonul i-a atins mâna intenţionat sau nu. De asemenea, orice minge care atinge mâna aflată deasupra umărului va fi considerată henţ, cu excepţia cazului în care jucătorul trimite mingea cu capul în propriul braţ.

7. Cartonaşe pentru antrenori, la fel ca la jucători. Tehnicienii vor putea încasa cartonaşe galbene şi roşii.

8. Echipele din competiţiile UEFA vor putea trece pe foaie 12 jucători de rezervă, faţă de 7 în prezent.