Lupta pentru podiumul Ligii se complică foarte mult. În cărţile pentru stabilirea primelor trei clasate pentru această ediţie a intrat la modul cel mai serios şi CFR Cluj, echipă aflată în creştere sub bagheta antrenorului Miriuţă.

Meciul de ieri a fost la discreţia clujenilor care au zdrobit Astra cu un neverosimil 4-1, după ce la pauză gazdele conduceau cu 2-0. Astra a terminat meciul în 9 oameni, având doi eliminaţi de arbitrul Istvan Kovacs. Dacă eliminarea lui Pliatsikas în minutul 90 ca urmare a unei intrări criminale la Monroy, nu naşte dubii, în schimb, cea a lui Ben Yousef din minutul 64 a fost una forţată, fundaşul Astrei trăgând un adversar de tricou la marginea careului. Decizia a fost greşită din cauză că apărătorul nu era ultimul om din drumul spre poartă şi faza nu era una iminentă de gol.

Cu Astra în zece oameni, CFR a forţat o victorie clară, marcând de două ori în repriza secundă.

Cu toate acestea, jucătorii CFR-ului beneficiază în mod constant de arbitraje favorabile, deciziile arbitrilor fiind vădit în favoarea lor.

"E al doilea joc pe care clujenii l-au câştigat cu doi oameni în plus. Nu vreau să spun mai multe" a declarat antrenorul Astrei, Daniel Isăilă, iar patronul Astrei, Ioan Niculae a declarat: "În viaţa mea nu am văzut un arbitraj atât de şmecheresc. Dacă ar fi un campionat mondial pentru şmecherie, Kovacs ar fi în primii trei, poate chiar pe primul loc. A fost un arbitraj la intimidare.”.

În aceste condiţii, CFR a trecut pe locul doi al clasamentului şi anunţă că se gândeşte la titlu. Ceea ce nu va fi foarte greu dacă va avea parte de arbitraje criminale ca cel a lui Sebastian Colţescu, de la Ploieşti, când acesta a eliminat absolut gratuit pe petroliştii Texeira şi Geraldo, lăsând Petrolul în 9 oameni, pentru ca ulterior să valideze golul victoriei clujenilor, dintr-un offiside evident.