Aş fi vrut să scriu mai mult despre evenimentele din teren, la meciul Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti. Dar nu am cum, pentru că au fost doar patru faze de fotbal în 95 de minute. Într-o zi în care am avut tupeul să văd Chelsea-Arsenal 6-0 şi Cardiff – Liverpool 3-6, e uşor penibil să afirm că încleştarea dintre Chiajna şi Petrolul a fost un meci de fotbal. Am remarcat doar faptul că Petrolul a mai făcut un egal, chiar dacă a jucat acasă. Asta pentru că, execeptând gazonul, în tribune erau 95 la sută petrolişti.

Succint, Chiajna a avut două ocazii mari, una în prima repriză, atunci când Wellington a fost scăpat din marcaj de Manasse şi a trimis pe lângă, şi una pe final, când Serendiuc a ratat de puţin, cu un şut plasat, după o fază în care Tudor nu a văzut faultul clar asupra aceluiaşi Manasse.

De partea cealaltă, Petrolul a avut două ocazii mari de gol, ambele apărute după minutul 80, atunci când Lucescu trecuse la un sistemm 4-4-2, semn că poate ar trebui încercat mai des acest sistem atunci când ai un faţă un adversar care se închide bine. Priso a ratat incredibil după o pasă perfectă a lui Albin, în minutul 81, iar Geraldo a avut un voleu de efect, puţin pe lângă, în minutul 89.

Astea au fost fazele de fotbal, spectacol fiind doar în tribune, acolo unde fanii au aşteptat un amărât de gol care să aducă victoria împotriva trupei lui Şumudică. Acelaşi Şumudică, antrenorul Chiajnei, care a spus, după meci, că îi pare rău că nu le poate demonstra suporterilor că el este dotat, aluzie la sloganul care spune că Şumudică are o parte din el mică, dar care a declarat, cu bucurie, că e mulţumit că a încurcat Petrolul, pentru că-i promisese, cu o seară înainte, lui Dinu Gheorghe, de la Astra, că va face acest lucru!

În replică, Răzvan Lucescu, împrumutând din discursul lui ”nea Mircea”, care la fiecare meci are 9-10 ocazii şi domină cu autoritate, a văzut patru ocazii mari de gol ale Petrolului!!! Şi, ca să fie sincer, a spus că nu e nicio tragedie acest 0-0 şi nu vede de ce ar face cineva o tragedie din asta. Nu este nicio tragedie, e adevărat, domnule Lucescu, dar, personal, cred că rolul unui antrenor de succes este acela de a face o bucurie suporterilor, prin joc şi prin rezultat, nu să evite tragediile.

Oricum, ziua a fost salvată pentru Petrolul de Ioan Niculae, de la Astra, care l-a schimbat pe Isăilă cu patru zile înainte de manşa tur din Cupă, numindu-l antrenor principal pe ”Flocea”. Or, oricât ar fi Răzvan de exagerat, cred că are infinit mai multe argumente, ca antrenor, decât ”Flocea”, pentru a duce Petrolul în finala Cupei. Apoi, mai vorbim!