Clubul Petrolul Ploieşti îşi expune, din nou, prin intermediul paginii de facebook şi a site-ului oficial, nemulţumirile legate de utilizarea stadionului Ilie Oană.

Publicăm integral comunicatul Petrolul Ploieşti:

"Oficialii clubului Petrolul Ploieşti iau în calcul relocarea meciurilor echipei de pe Stadionul „Ilie Oană”

Situaţia conflictuală în ceea ce priveşte spaţiile de reclamă şi publicitate din cadrul stadionului „Ilie Oană” poate duce la relocarea meciurilor din sezonul 2018-2019, susţinute de către echipa FC Petrolul Ploieşti, pe un alt teren decât locul de suflet al suporterilor lupilor galbeni.

În baza protocolului încheiat, în luna mai a acestui an, între Clubul Petrolul Ploieşti şi CSM Ploieşti, administratorul bazei sportive „Ilie Oană”, echipa fanion a Municipiului Ploieşti beneficiază de închirierea imobilului stadion „Ilie Oană”, în integralitatea sa, pentru perioada 2018-2021. Astfel, conform prevederilor acestui protocol, clubul ploieştean are dreptul de a dispune, conform propriilor nevoi, de spaţiile publicitare din cadrul stadionului, pe toată durata desfăşurarii meciurilor sale pe teren propriu.

Pornind de la acest drept, Clubul Petrolul Ploieşti a alocat sponsorilor şi susţinătorilor financiari ai echipei de fotbal, spaţii de reclamă şi publicitate, în baza contractelor de parteneriat incheiate cu aceştia.

Cu toate acestea, la sfarsitul lunii iulie 2018, CSM Ploieşti a închiriat în acelaşi timp, în regim de permanenţă, spaţiul destinat amplasarii panourilor publicitare din incinta stadionului „Ilie Oană” – Tribuna Oficială, în suprafaţă de 75mp si 90mp, către o altă persoană juridică.

“Am aflat cu surprindere de această situaţie, total incorectă din punct de vedere juridic şi principial, în baza unei notificări primite recent la Club din partea acestei terţe părti. Aceasta ne-a informat, în mod ferm şi categoric, că exploatarea spaţiilor publicitare de către noi este ilegală, rezervându-şi dreptul de a face demersuri juridice impotriva noastră”, au declarat oficialii FC Petrolul Ploieşti.

Clubul Petrolul Ploieşti, în calitate de organizator de competiţii sportive şi de titular al tuturor drepturilor şi obligaţiilor izvorâte din Protocolul încheiat, precum şi din prevederile Noului Cod Civil cu privire la contractul de locaţiunie, dispune de intregul imobil Stadion „Ilie Oană”, liber de orice sarcini pe perioada pentru care contractul de închiriere îşi produce efectele. Pentru toate contractele de publicitate pe care Clubul FC Petrolul Ploieşti le are în derulare, acesta plăteşte taxele de publicitate aferente, conform prevederilor legale în vigoare.

“Ne aflăm într-o situaţie cel puţin neplacută, punând în pericol atât parteneriatele şi contractele de sponsorizare/publicitate pe care le avem cu partenerii noştri, cât şi reputaţia noastră şi a acestor parteneri, care ne-au susţinut si ne susţin cu bună credinţă, asociindu-se cu un simbol al Municipiului Ploieşti din punct de vedere al sportivităţii si fair play-ului”, au continuat oficialii Clubului.

Dovedind buna credinţă şi deschidere în rezolvarea pe calea dialogului a acestei situatii conflictuale, Clubul a întreprins o serie de negocieri cu toate părţile implicate. “În toate acţiunile noastre, am păstrat în minte binele Clubului şi obiectivele pe care ni le-am asumat faţă de noi, faţă de partenerii noştri si faţă de suporteri, la începutul acestui sezon. Aceasta înseamnă inclusiv oferirea de spectacole sportive pe teren propriu, acasă la prahoveni, pentru prahoveni. Cu toate acestea, în situaţia imposibilităţii identificării unui consens, Clubul se va vedea nevoit să ia în considerare gasirea unor terenuri de joc alternative, astfel încât să îşi poată onora si respecta, în continuare, obligaţiile faţă de partenerii şi susţinătorii săi”, au declarat oficialii Clubului.

Rămânand fidel principiilor de corectitudine şi de respect faţă de actul sportiv şi faţă de performanţele echipei, spre care trebuie concentrate toate eforturile în perioada următoare, Clubul FC Petrolul Ploieşti rămâne deschis şi angajat faţă de orice demers care, în final, va duce la evoluţie sportivă, obiective atinse şi bucurie în sufletul suporterilor."