În partea finală a actualei ediţii de campionat a Ligii A Prahova, sâmbătă, 13 mai, liderul detaşat al întrecerii, ACS Petrolul ’52 Ploieşti, va oferi replica uneia dintre echipele tari ale competiţiei, AFC Băneşti-Urleta, pregătită de către antrenorul-jucător Marius Vişan. De la ora 18.00, pe micuţa arenă din apropierea monumentului lui Aurel Vlaicu, de pe DN1, Claudiu Tudor - revenit în lot după absenţa din partida de acasă cu Tricolorul Breaza, ca şi Daniel Chiriţă, de altfel - şi coechipierii săi vor avea parte de o adversară tenace, ambiţioasă şi competitivă, în acelaşi timp, calificată, şi ea, în penultimul act al fazei locale a ediţiei 2017-2018 a Cupei României. Va fi, fără îndoială, cea mai grea deplasare din finalul sezonului, AFC-ul fiind o formaţie bine aşezată pe teren - şi condusă tot de acolo - de antrenorul-atacant Vişan. Un duel de “care pe care”, pe un teren, e drept, la dimensiunile minime admise de regulament, fapt care va împieta, fără discuţie, asupra jocului unei formaţii, Petrolul ’52, obişnuită să aibă mereu o posesie superioară şi să construiască, tot timpul, cu migală.

Marius Vişan are la dispoziţie un lot echilibrat, alcătuit din fotbalişti care ştiu şi cu mingea, dar se şi dăruiesc foarte mult. Iar asta după modelul tehnicianului şi, totodată, al coechipierului lor. Băneştiul are putere mare de luptă, dar ştie şi cu mingea, compartimentele fiind bine structurate şi echilibrate, în acelaşi timp. Bref, o nucă tare de spart, din nou, pentru lider, care nu a reuşit, în tur, decât o remiză albă pe “Ilie Oană”.

La Băneşti, Octavian Grigore îi va avea din nou la dispoziţie pe absenţii din etapa precedentă, căpitanul Claudiu Tudor şi veteranul Daniel Chiriţă, urmând a lipsi din lotul de bază doar Alberto Olaru, prezent, ca şi colegul său de şcoală de la CN “I.L. Caragiale”, Cosmin Lambru, la banchetul terminării clasei a XII-a. Condiţii în care nu ar fi exclus ca tandemul tehnic al găzarilor, Grigore & Liliac, să opteze pentru următorul “11”: Marinică - Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar - Cl. Tudor, D. Chiriţă - N. Popescu, G. Păun, Dr. Gheorghe - Stănescu. Situaţie în care pe bancă ar lua loc portarul Niţache şi jucătorii de câmp Alecsandru, Radu, Butufei, Niţescu, Vintilă şi Jipa.

Conducerea derbiului etapei a XXVI-a a fost încredinţată unei brigăzi de arbitri alcătuită din centralul Alin Gheorghe şi asistenţii Gabriel Răduţă şi Florin Bureaţă, care vor fi “puşi sub lupă”, ca şi organizatorii partidei, de altfel, de Constantin Ciocoiu.


FOTO Cristi STAVRI