Cristiano Ronaldo a surprins în urmă cu puţin timp, după ce şi-a vândut unul dintre cele patru Baloane de Aur pe care le-a obţinut de-a lungul carierei. Banii obţinuţi de portughez au fost donaţi în scopuri caritabile. Nu este primul, şi probabil nici ultimul, astfel de gest al jucătorului legitimat la Real Madrid.

"CR7" a donat Balonul de Aur cucerit în 2013, iar trofeul a fost cumpărat cu 600.000 de euro de către Idan Ofer, unul dintre cei mai bogaţi israelieni. În vârstă de 32 de ani, Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur de patru ori. O dată când juca pentru Manchester United, în 2008, şi de alte trei ori la Real Madrid, în 2013, 2014 şi 2016.

Donaţiile făcute de Cristiano Ronaldo de-a lungul carierei, după ce a câştigat diferite trofee:

Gheata de Aur primită în 2011 a vândut-o pentru 1.4 milioane de euro.

După ce a câştigat "La Decima" cu Real Madrid, a donat 600.000 de euro, prima pentru câştigarea trofeului.

A donat şi prima pentru câştigarea Campionatului European din 2016, în valoare de 275.000 de euro.

Balonul de Aur din 2013, vândut pentru 600.000 de euro.

Pe lângă sumele enumerate mai sus, Ronaldo a mai donat de-a lungul timpului peste 100.000 de euro spitalului din Florida, unde mama lui s-a tratat de cancer la sân. În urmă cu trei ani, portughezul a mai plătit 60.000 de euro pentru operaţia unui copil în vârstă de 10 luni, care fusese diagnosticat cu displazie corticală, şi pentru tratamentul unui copil de 9 ani, bolnav de cancer.

În 2008, în cadrul Campionatului European, portughezul a ajuns la un acord cu UEFA. Forul european avea să doneze câte 5.000 de euro către "Crucea Roşie", pentru fiecare gol marcat de Cristiano Ronaldo în cadrul turneului final. Legitimat la Manchester United în acel moment, lusitanul a marcat un singur gol la EURO, într-o victorie cu Cehia, scor 3-1. Chiar şi aşa, Ronaldo a donat 100.000 de euro la finalul competiţiei.

"Tatăl meu m-a învăţat să-i ajut pe ceilalţi. Mi-a spus că dacă voi face asta, Dumnezeu mă va ajuta dublu pe mine."

Ronaldo donează sânge de două ori pe an, motiv pentru care nu şi-a făcut niciun tatuaj până în prezent: "Orice persoană care donează sânge este specială. Într-o zi, poate că cineva va fi salvat datorită mie. De aceea donez sânge."

În 2015, Cristiano Ronaldo a fost declarat cel mai generos sportiv de pe planetă, de către asociaţia americană "Do Something". În acelaşi an, portughezul a donat peste 5 milioane de euro victimelor cutremului din Nepal.

SURSA: Prosport.ro