Tiberiu Uşeriu a fost unul dintre cei doi sportivi care au reuşit să încheie maratonul Yukon Arctic Ultra, desfăşurat în nordul Canadei, pe o distanţă de 483 de kilometri. Românul a precizat că i-a fost greu să revină acolo unde a suferit o traumă, având în vedere că anul trecut a abandonat Maratonul Arctic, cu degetele de la picioare degerate.

Câştigătorul Maratonului Arctic a fost elveţianul Fabian Imfeld, cu un avans de aproximativ şase ore faţă de Tibi Uşeriu.

 

Pe 30 ianuarie, 21 de sportivi au luat startul în această probă de anduranţă, dar numai Imfeld şi Uşeriu au reuşit să termine cursa.

 

„Dragilor, am ajuns la capăt, deşi drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulţumesc enorm pentru susţinerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aş fi pierdut pe drum. Mulţumesc Tăşuleasa şi mulţumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegaţie, ca ambasador.

 

La ora asta, gândurile mele sunt puţine şi simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci şi doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic şi mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

 

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuşi într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Aşadar, să nu renunţăm la ele orice ar fi. Vă mulţumesc, ne vedem acasă!„, este mesajul postat de către Tibi Uşeriu pe Facebook.

 

Tiberiu Uşeriu (46 de ani) este singura persoană din lume care a reuşit să câştige de trei ori la rând cel mai dur maraton din lume, Ultra 6633.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.realitateasportiva.net