FC Botoşani a pierdut şi ea cele trei meciuri din 2016 (toate cu 0-1), dar de o manieră diferită faţă de Petrolul. Moldovenii mai joacă ceva, au, fără discuţie, o echipă mai puternică şi, contrar discursului diplomatic al lui Pustai, porneşte cu prima şansă în această seară.

Calculele spun însă că Petrolul nu a pierdut totul şi că şanse de evitare a retrogradării mai sunt câteva. Important nu este însă ca jucătorii lui Schumacher să ştie matematică, ci să joace fotbal! Dacă pot!

“Începe primul meci dintr-un nou campionat. Un campionat în care noi ne plasăm la jumătatea clasamentului. S-au strâns toate echipele şi orice formaţie din play-out poate să retrogradeze sau poate să termine pe locul 7. Din acest moment punctele nu se mai împart. Cei de la Petrolul au avut evoluţii bune dar fără să concretizeze cu puncte. Ca şi noi de altfel în ultimele trei meciuri. Va fi un meci pentru cele trei puncte foarte încins. Au câţiva jucători buni în echipă, joacă ofensiv. Este o echipă care nu a depus armele. Programul play-out-ului este discutabil pentru că ne avantajează în măsura în care ne facem punctele pe teren propriu. Trebuie să câştigăm 18-21 de puncte din cele puse în joc pe terenul nostru ca să evităm retrogradarea. Orice punct luat este de la o echipă cu care te lupţi la retrogradare.Din acest moment orice punct adăugat este un pas înainte”, a declarat Cristi Pustai pentru site-ul oficial al clubului FC Botoşani. 

Partida FC Botoşani - Petrolul este programată în această seară, de la ora 20.30.