Cei care mă cunosc ştiu că sunt un fan al lui Cristiano. Nu am ascuns niciodată asta şi nu o voi face nici acum când toată lumea aruncă în el cu pietre. Chiar dacă, din punct de vedere fotbalistic, randamentul lui a fost unul mult sub aşteptări, firesc, el venind după o accidentare serioasă, asta nu înseamnă că poate cineva să-i şteagă cu buretele realizările fantastice din acest an.

Altul este, însă, subiectul discuţiei. Criticat pentru faptul că şi-a schimbat look-ul după ce Portugalia pierduse cu Germania, adică ar fi mai preocupat de frizură decât de joc, Ronaldo a răspuns cu un gest care trece de nivelul de percepţie al unui microbist de rând, care iubeşte fotbalul în funcţie de rezultat.

Cristiano Ronaldo a ales această frizură pentru a fi cât mai apropiată de cea a unui copil de 10 luni, Erik Ortiz Cruz, care a fost operat pe creier acum o săptămână. Ronaldo a fost cel care i-a plătit operaţia, suma necasară fiind de 83 000 de dolari.

Nu l-a interesat faptul că e luat la mişto de „nevinovaţii” fotbalului, el şi-a arătat pur şi simplu solidaritatea cu un copil de 10 luni. Un gest uriaş şi nu singurul pe care l-a făcut Cristiano de-a lungul timpului. Dacă era un fotbalist mediocru, toată lumea l-ar fi felicitat pentru gestul său, dar fiind numărul 1 mondial e greu să aprecieze cârcotaşii aşa ceva!