FRF plănuieşte să facă un memoriu la UEFA, după tot ce s-a întâmplat la Astana.

Deplasarea din capitala Kazahstanului a fost un coşmar pentru prima reprezentativă din toate punctele de vedere. De la diferenţa de temperatură şi terenul sintetic, până la furturile din hotel şi durităţile exagerate ale gazdelor, nesancţionate de arbitru (Manuel de Sousa trebuia  să ne acorde două penalty-uri şi să le acorde gazdelor măcar un cartonaş roşu). "A fost un iad, jucătorii trebuie felicitaţi pentru dăruire", a sintetizat perfect Daum ceea ce s-a întâmplat în Kazahstan.

Chipciu are ruptură musculară, Grigore are fractură de piramidă nazală, în timp ce Săpunaru s-a ales cu 6 dinţi sparţi. Toţi sunt pentru moment incerţi pentru partida cu Polonia, de pe 11 noiembrie, care are o însemnătate deosebită în perspectiva obţinerii unuia din primele două locuri în grupă.

La sosirea pe aeroport, Burlenau, preşedintele FRF, a vorbit despre ce s-a întâmplat în Kazahstan, criticând totodată arbitrajul lui Manuel de Sousa. Federaţia va face un protest oficial la UEFA împotriva a ceea ce s-a întâmplat la Astana: terenul sintetic şi arbitrajul sub orice critică al portughezului vor fi capetele de listă în demersul FRF. 

Digisport