Eşecul firesc al “planului Joiţa-Selymes” obligă Petrolul la o nouă operaţiune de reconstrucţie a lotului. În ceasul al doisprezecelea şi cinci, dacă vreţi, în campania de transferuri din iarnă, echipa ploieşteană are şansa de a-şi îmbunătăţi lotul în vederea meciurilor din playout, acelea care vor hotărî dacă Petrolul rămâne în Liga I sau pleacă în eşalonul secund.

Antrenorul Stoichiţă a vorbit despre aducerea a 10 jucători, ceea ce implică, evident, plecarea altora. Astfel, s-ar face loc în buget pentru achiziţii.

O soluţie care merită luată în seamă este repatrierea unor jucători care s-au format aici, la Ploieşti. Oricum, în orice moment şi în orice situaţie, un ploieştean sau un prahovean crescut la Petrolul au o altă atitudine şi sunt altfel legaţi de echipa galben-albastră, decât un “profesionist” cu contract până în vară şi care, măcar ipotetic – dacă nu şi practic – îşi pune încă de pe acum problema echipei la care va evolua din sezonul următor.

Potrivit Ziarului Prahova, două nume au fost deja propuse conducătorilor Petrolului de către Lucian Rădulescu, fost oficial al Petrolului şi al Chimiei Brazi: Sergiu Arnăutu şi Sorin Ciobanu.

Primul joacă acum la FCM Baia Mare şi l-aţi văzut probabil în meciul în care Fecesebe era să o sfeclească în Cupa României.

Sorin Ciobanu evoluează pentru Rapid CFR Suceava şi, de curând, a postat un mesaj de susţinere pentru Petrolul, chiar de pe stadionul rivalei tradiţionale, Rapid Bucureşti.

Dar nu asta este cel mai important, ci faptul că, la ce soluţii are Petrolul acum, ar merge să li se facă loc celor doi. Arnăutu are 8 goluri şi o pasă de gol la Baia Mare.

“Am avut o discuţie cu conducerea Petrolului, i-am propus pe cei doi jucători. Urmează ca Petrolul să decidă”, a declarat Lucian Rădulescu, pentru Jurnalul Prahovean.

 

“Eu sînt prahovean, iar pentru noi nu există decît o singură echipă, Petrolul! Am crescut la Petrolul şi sîngele meu e galben albastru. Sper că într-o bună zi o să mă întorc acasă. Petrolul e a doua mea casă” – Sergiu Arnăutu, într-un interviu acordat înaintea meciului cu FCSB (gsp.ro)