Victor Astafei a anunţat, într-o declaraţie dată la Digisport, că nu a încasat bani de la Petrolul, dar că nu va depune memoriu pentru recuperarea restanţelor. Este bine că şi-a propus să ajute în acest fel clubul, dar afirmaţiile sale nu sunt exacte.

”Îmi pare rău că nu am putut să ajut mai mult Petrolul. A fost foarte greu pentru noi să jucăm în asemenea condiţii. Lumea din Ploieşti mă sună să-mi mulţumească pentru ce am făcut acolo. Eu am venit la Ploieşti mai mult pentru suporterii de acolo. Nu mi-am luat niciun ban de la Petrolul, dar nu mă gândesc să depun memoriu, ştiu că au o situaţie financiară delicată.

Am mai multe oferte, din ţară şi din străinătate, acum aştept să văd ce se va concretiza. Eu mi-aş dori mai mult să plec la o echipă de afară”, a declarat Victor Astafei pentru digisport.ro.

Aşa cum a fost anunţat de-a lungul timpului, pe mai multe canale, toţi jucătorii care au venit în iarnă au încasat câte un salariu în luna februarie. Victoraş Astafei a luat atunci, în total, 5.600 de euro, din care 600 au reprezentat bani pentru chirie.

În condiţiile în care contractul lui Astafei a început cu data de 1 fenruarie, banii încasaţi de fotbalist odată cu ceilalţi jucători trebuia să fie viraţi de fapt în martie. Iar aproape 6.000 de euro nu înseamnă “niciun ban”, nu?

Surse din cadrul clubului susţin că, pentru Astafei, Petrolul a fost ultima soluţie, după ce ofertele pe care le-a avut (două au fost din Germania, de la la Hansa Rostock, respectiv din România, de la ASA Târgu Mureş) au căzut din cauza litigiului cu Adana.

Deşi contractul lui Astafei a început la 1 februarie, el nu a avut drept de joc până pe 29 martie, când a evoluat contra echipei Poli Timişoara.

Petrolul îşi trecea în cont prima victorie din 2016, graţie unui gol înscris chiar de Astafei.