Refuzul plăţilor sportivilor legitimaţi la CSM Ploieşti poate duce la închiderea clubului. Neplătiţi de trei luni, sportivii CSM sunt la un pas de a rămâne şi fără club. Neînscrierea echipelor în campionate ar putea duce la desfiinţarea clubului.

Semnalul de alarmă a fost trans într-o conferinţă de presă de către senatorul Augustin Mitu. „Există pericolul ca la Clubul Sportiv Municipal să nu  putem înscrie echipele în campionat, în condiţiile în care nici măcar plăţile sportivilor nu s-au făcut. Situaţia trebuie deblocată rapid, bineînţeles dacă nu cumva se doreşte, cumva, desfiinţarea clubului. Este anormal ca primarul să nu îşi asume responsabilitatea şi să lase oamenii neplătiţi cu lunile", a spus senatorul Mitu.

Marian Stănescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti, a explicat că clubul este într-o situaţie gravă şi în ceea ce priveşte meciurile echipei de handbal feminin din Cupa EHF. "Deplasarea în Feroe pentru primul meci costă aproximativ 60.000 de lei. Dacă nu ne prezentăm penalizarea va fi între 15.000 şi 50.000 de euro plus trei ani suspendare din orice campionat internaţional sau naţional", a declarat Stănescu

Consilierul local George Botez a afirmat încă o dată că situaţia de la CSM poate fi considerată "sclavagism", deoarece nu poţi cere oamenilor să muncească dar să nu îî plăteşti pe motiv că nu au muncit legal.

Vă reamintim că de trei luni sportivii şi antrenorii de la CSM Ploieşti sunt neplătiţi, în urma refuzului Nicoletei Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, de a transfera bani către club motivând că plăţile nu sunt legale. Şi asta, în ciuda faptului, că modalitatea de plată este aceeaşi de la începutul acestui ani, iar cinci luni facturile au fost plătite fără probleme.

Social democraţii i-au solicitat, încă odată, primarului Adrian Dobre deblocarea situaţiei, fiind dispuşi să voteze o nouă organigramă a Primăriei Ploieşti, dacă aceasta ar putea debloca plăţile restante.