Michael, un băiat de 14 ani, care a căzut într-un canal şi a stat sub apă timp de 42 de minute, şi-a revenit după patru săptămâni la terapie intensivă. Prima lui curiozitate a fost să afle dacă echipa preferată a fost eliminată din Champions League.

Adolescentul a mers să înoate împreună cu alţi cinci prieteni într-un canal din Milano însă a rămas prins în stratul gros de depuneri de pe fundul canalului, adânc de numai doi metri. În timp ce era în apă, inima i s-a oprit.

Îngrijit de medicul personal al lui Silvio Berlusconi în spitalul San Raffaele, băiatul şi-a revenit după o lună.

Medicul Alberto Zangrillo a spus că este „cea mai mare satisfacţie” din întreaga sa carieră şi că apa rece i-a salvat viaţa, pentru că i-a încetinit funcţiile vitale.

Potrivit The Independent, medicii au folosit o tehnică numită ECMO, oxigenare prin membrană extracorporeală, pentru a-i extrage din corp sângele care nu a fost oxigenat în acele 42 de minute.

Adolescentul a supravieţuit însă nu fără urmări. Piciorul drept i-a fost amputat din cauza problemelor de circulaţie. Cu toate acestea, băiatul e plin de energie, creierul nu i-a fost afectat şi nu are probleme de memorie.

Juventus va juca în finala Champions League contra Barcelonei, pe 6 iunie.