În tur, pe arena Ilie Oană, FC Petrolul Ploieşti făcea pentru prima oară scor în Seria a III-a a Ligii a III-a, 4-0 (2-0) cu FC Aninoasa. Atunci, pe 7 septembrie 2017, golurile învingătorilor au purtat semnăturile lui Arnăutu (din penalti), Puchea, Prunescu şi Lambru. Astăzi, 17 martie 2018, în meciul retur, trei dintre ei au fost pe teren, al doilea schimbând, în iarnă, echipa. Şi ca la debutul toamnei, “lupii” au făcut iar scor cu dâmboviţenii, ba chiar şi mai şi, ca număr de goluri marcate şi diferenţă dintre reuşite, impunându-se la Aninoasa cu 7-1 (3-0), într-o partidă ce-a început favorabil pentru oaspeţi, s-a întrerupt repede pentru vreo 10 minute, şi apoi s-a jucat numai fotbal, înscriindu-se multe goluri şi ratându-se destule altele. Interesant este că, exceptându-l pe Prunescu, Arnăutu şi Lambru - ultimii doi întrecându-se în servicii reciporce - au reuşit să marcheze din nou, chiar în plus faţă de partida de anul trecut.

După 82 de secunde, la Aninoasa, Petrolul îşi făcea meciul mai uşor, o centrare a lui Popescu survolându-i pe apărătorii adverşi, cât să-i permită tânărului Velisar să preia calm şi să-şi pună balonul pe şut, stângul său necruţător  trimiţând obiectul de joc direct în colţul lung, de la 12 metri. Destul de repede, centralul Bogdan Anghelinei a fost obligat să oprească însă jocul. Iar asta deoarece combatanţii, dar şi brigada de arbitri, fuseseră afectaţi serios de gazele lacrimogene slobozite de jandarmi, în urma incidentelor cu o parte dintre ultraşii Petrolului! Efectele au fost serioase, unii dintre cei prezenţi, nu numai fotbalişti sau arbitri, au acuzat, în afara usturimii ochilor şi a căilor respiratorii, şi stări de greaţă! A fost nevoie de intervenţia preşedintelui executiv al clubului găzarilor, Cristi Vlad, pentru ca, încet-încet, chiar cu riscul de a fi primit şi el câteva scatoalce scăpate de sub control, din partea fanilor încinşi, scandalul să se potolească şi să se revină după 10 minute, definitiv, la fotbal! Un fotbal la care a continuat să exceleze echipa cu cei mai mulţi suporteri aflaţi pe stadionul local. Ciocâlteu şi Arnăutu au punctat şi ei cu eleganţă, în minutele 32 şi, respectiv, 36, stabilind scorul primei reprize.

Imediat la reluare, Romulus Ciobanu, antrenorul principal al “galben-albaştrilor”, a schimbat şi... mai ofensiv, trimiţându-l în teren pe “regizorul” Claudiu Tudor în locul mai staticului Andor, prilej cu care, respectuos, Chindriş şi-a dat jos banderola şi i-a pus-o pe braţ primului căpitan alechipei sale. De numai şase minute, apoi, a avut nevoie Arnăutu pentru a-şi pune candidatura pentru un hat-trick, el deturnând, dibaci, în colţul din dreapta al porţii lui Tătar, de la 8 metri, şutul-centrare al unui Velisar în mare “foame” ofensivă! Tot de şase minute, dar de la 0-4, a avut nevoie localnicul Codroiu pentru a profita de o alunecare a lui Prunescu şi o dublare prea largă a lui Ichim şi a-l învinge pe Bolboaşă, imbatabil până atunci. Aavea să fie totuşi doar golul de onoare al gazdelor, fiindcă - până la finalul confruntării - petroliştii au mai punctat tot de atâtea ori cât o făcuseră în cel dintâi mitan. Intrarea în joc a lui Lambru şi Catană a potenţat la maximum ofensiva Petrolului, junele atacant evoluând cu atâta determinare, de parcă venea după o perioadă mai lungă de absenţă! Mai întâi, “nouarul” din trupa găzarilor a căzut în careu, arbitrul având circumstanţe de a pune mingea pe var, dar nu a făcut-o atunci, ci puţin mai târziu, la faultul asupra aceluiaşi jucător în vârstă de 19 ani. A transformat cu fentă Arnăutu, bifând astfel “treiţa”, în minutul 71. După numai 180 de secunde, Arnăutu i-a centrat perfect lui Lambru, care a marcat din plonjon, cu pieptul, din “6 metri”, la colţul drept, acolo unde Ionuţ Grigore, fratele în vârstă de 37 de ani al antrenorului portarilor Petrolului, Cătălin Grigore,  nu a putut ajunge, încasând astfel al doilea gol imparabil, de la înlocuirea lui Tătar. A mai primit încă unul cu 2 minute înaintea scurgerii timpului regulamentar, nefiind vinovat nici atunci, Lambru executându-l cu sânge rece, de la 8 metri, după o lansare păe culoar al lui Ciocâlteu, alt petrolist în foarte bună dispoziţie de joc! Şi astfel, un meci început cu un gol al “lupilor” după 120 de secunde de la primul fluier s-a încheiat cu altul, al aceleiaşi echipe, cu... 120 de secunde mai devreme de încheierea celor 90 de minute! Victorie clară a ploieştenilor şi de sperat să fie reeditată şi acasă în faţa miilor de fani ai săi, foarte mulţi însoţindu-i şi la 50 de kilometri de Ploieşti!

FC Aninoasa: Tătar (73, I. Grigore) - Grigorescu, Pahonţu, Neaga, Diţă (73, Matei) - Blas, Lică (45+2, Dinu) - Călinescu, Maican (cpt), Nedelea - Codroiu. Antrenor: Haralambie Becheanu.

FC Petrolul: Bolboaşă - Prunescu (68, Antoche), Ichim, Olaru - S. Tudor (55, Lambru), Chindriş (cpt), Andor (46, Cl. Tudor), Velisar - Ciocâlteu, Arnăutu, N. Popescu (55, Catană). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Arbitri: Bogdan Ionuţ Anghelinei - Florian Alexandru Vişan (ambii din Galaţi) şi Daniel Vlase (Slobozia Conachi, judeţul Galaţi)

Observatori: Gabriel Oprea (Snagov), pentru joc, şi Mugurel Vădan (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: N. Popescu (26), Blas (31), Neaga (38), Dinu (66).


Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu - Răzvan Păsărică)