Astăzi, la ora 12:00, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal. Cluburile au hotărât ca ultima etapă din play-out să fie decalată cu 3 zile (18 august). De asemenea, şi barajul de promovare în Liga 1, care se va juca într-o singură manşă, a fost mutat, pentru 21 august. Deciziile trebuie aprobate însă de Comitetul Executiv.

 

S-au votat şi chestiuni legate de partea financiară, aşa cum prevedea de altfel şi ordinea de zi. Având în vedere că s-a convenit ca acest sezon să se încheie pe teren, la presiunea deţinătorului de drepturi TV, Dinamo va fi în continuare programată. Deşi va beneficia de 3 zile în plus de pauză faţă de planul initial al LPF (Detalii AICI), trupa lui Gheorghe Mulţescu tremură în continuare pentru retrogradare.

 

Dinamo: 7 meciuri în 17 zile!

Astfel, pentru Dinamo ar putea urma o perioadă infernală, începută cu meciul de duminică, de la Voluntari. LPF intenţionează să programeze cele 7 meciuri rămase de disputat ale câinilor în decurs de 17 zile!

 

Pe lângă meciurile cu Voluntari (deplasare) şi Viitorul (acasă), programate pentru ultimele două runde, Dinamo mai trebuie să dispute şi restanţele cu Chindia (două meciuri), Hermannstadt (două meciuri) şi Sepsi (deplasare). Conform regulamentului, Dinamo poate evolua după 48 de ore de pauză dacă o face în acelaşi oraş, altfel vor avea nevoie de 3 zile.

 

Sezonul începe pe 21 august!

Cluburile au decis şi ca sezonul viitor să înceapă pe 21 august, chiar în ziua în care va avea loc barajul pentru promovare! Echipa care va câştiga barajul va fi programată luni în prima etapă. Şi această decizie trebuie aprobată de Comitetul Executiv.

 

LPF aşteaptă în următoarele zile propunerile cluburilor pentru a încheia sezonul, dacă vor mai apărea şi alte cazuri de Covid-19 în play-out.

 

 

 

 

Sursa: www.gsp.ro