Un oraş cu atâtea titluri nu putea lipsi prea mult din Liga Naţională. N-ar fi fost însă posibil fără deschiderea şi implicarea factorilor de decizie de la CSM Ploieşti şi a autorităţilor.

Susţinută cum trebuie, sprijinită prin câştigarea licitaţiei pentru organizarea turneului de promovare la Ploieşti, echipa de baschet a răspuns perfect. A câţtigat toate cele trei meciuri şi a promovat de pe primul loc în Liga Naţională.

Ploieştiul este din nou în primul eşalon!

 

Declaraţii (csmploiesti.ro:

Cătălin Burlacu (preşedinte de onoare al secţiei de baschet):

„Promovarea este tot ce ne-am dorit, iar aceşti băieţi minunaţi au înţeles că Ploieştiul nu poate sta departe de prima scenă baschetbalistică a ţării. Ne-am luptat şi în timp record am făcut o echipă care, iată, promovează în Liga Naţională. Am avut emoţii enorme, ca la orice competiţie pe care o tratezi serios, dar băieţii au fost extraordinari. I-am dus în cantonament, departe de public, de oraş şi au reuşit această performanţă.  Vreau să felicit întreg staff-ul, întreaga echipă, comunitatea, primăria, pe toţi oamenii care ne-au ajutat şi să le mulţumesc şi celor care nu s-au văzut, dar ne-au ajutat enorm,  prieteni şi apropiaţi de-ai mei care m-au susţinut cu absolut orice am avut nevoie. Cât priveşte viitorul, avem un plan deja schiţat pentru ceea ce va fi să fie, dar vom vedea. În zilele următoare vom începe să facem mutările necesare”.

Eugen Ilie (antrenor principal):

„Uşor nu a fost, dar la momentul acesta pot doar să-i felicit pe băieţi, pentru cât au muncit şi pentru cum au înţeles că trebuie să ne prezentăm la turneul final. Apoi, să ajungem sănătoşi în vară, când vom continua acest proiect. Ne dorim să se întoarcă şi Cătălin Burlacu, poate ca jucător, pentru ultima oară la Ploieşti, alături de noi, iar pasul acesta arată că ne dorim să mergem mai departe şi să ţintim mai sus. Cu siguranţă vom face faţă în prima ligă, pentru că noi pentru asta ne-am şi antrenat, nu pentru liga a doua. De mâine în colo, când se vor linişti apele, ne vom gândi la ce avem de făcut. Deocamdată, ne bucurăm pentru această reuşită”.

Adrian Movileanu (jucător):

„Ne-am ţinut de promisiune, pentru că am spus de la început că pentru asta rămânem la Ploieşti, şi ne bucurăm extrem de mult că am reuşit să ducem oraşul acolo unde îi este locul în baschetul românesc, în Liga Naţională. A fost foarte greu, ţinând cont că nu am mai jucat până acum în acest ritm, trei meciuri în trei zile cu trei adversari buni, de valori sensibil egale, dar am reuşit pe finalul sezonului să ne închegăm relaţiile de joc şi să atingem cea mai bună formă la acest turneu final”.

Angel Santana (jucător):

„Nu se putea ca Ploieştiul să nu fie în prima ligă. A fost greu, ştiam că Baia Mare este o echipă bună, dar pe final am făcut diferenţa. O să vedem dacă voi continua şi din vară, pentru că eu sunt şi cu un loc de muncă… vedem dacă mă vor şi Cătălin şi Dacian… să mai intru şi eu în formă puţin, pentru că trebuie neapărat. Ar fi frumos să joc din nou la Ploieşti în Liga Naţională”.

 

CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare 85-79 (41-37)

Scorul pe sferturi: 22-23, 19-14, 19-22, 25-20

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.200.

CSM Ploieşti: Ionescu, Casale, Ciotlăuş, Santana, Căpuşan.

BCM Olimpic Baia Mare: Porumb, Thomas, Abdul-Awwel, Florea, Dohi.

CSM Ploieşti: Movileanu (14), Ciotlăuş (8), Dumitrescu (2), Ene (5), Dogaru (2), Gîrbea (3), Santana (12), Căpuşan (12), Ionescu (14), Casale (11), Neagoe (2), Scărlătescu. Antrenor: Eugen Ilie.

BCM Olimpic Baia Mare: Tohătan (14), Dumitru (2), Corneanu (6), Abdul-Awwel (18), Florea (3), Dohi (6), Thomas (29), Stoica (1), Donca, Dăscălescu, Porumb. Antrenor: Sebastian Man.

Arbitri: Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Mircea Şerban (Piteşti), Dragoş Nicolae (Bucureşti).

Comisar: Romi Stănciulescu (Târgovişte).

 

Rezultatele zilei de duminică:

Politehnica Iaşi – Timba Timişoara 83-101

CSM Ploieşti – BCM Olimpic Baia Mare 85-79

 

Clasament

CSM Ploieşti (3-0) – 6 puncte

BCM Olimpic Baia Mare (2-1) – 5 puncte

Timba Timişoara (1-2) – 4 puncte

Politehnica Iaşi (0-3) – 3 puncte