Gruparea Guangzhou R&F s-a înţeles cu tehnicianul echipei Getafe, Cosmin Contra, pentru un contract de cel puţin două milioane de euro pe sezon, românul urmând să meargă în China în luna ianuarie, informează cotidianul As, fără a preciza durata acordului.

Potrivit sursei citate, Guangzhou R&F va plăti clubului Getafe un milion şi jumătate de euro pentru Contra.

"După o săptămână de negocieri, s-a ajuns la o înţelegere ieri (n.r. - miercuri). Contra nu a putut să refuze oferta echipei chineze, care îl va plăti cu două milioane de euro net pe sezon, plus un bonus de jumătate de milion de euro în cazul realizării obiectivelor. Probabil Contra va conduce echipa Getafe pentru ultima dată duminică, la Granada", notează jurnalul spaniol.

Guangzhou R&F a obţinut şi transferul fotbalistului spaniol Michel, care a jucat în prima parte a acestui sezon la Getafe, sub formă de împrumut de la Valencia. Gruparea chineză va plăti clubului Valencia un milion de euro pentru Michel, care de asemenea se va alătura echipei din China în luna ianuarie.

Cosmin Contra a preluat conducerea tehnică a echipei Getafe în luna martie, plecând de la Petrolul. Guangzhou R&F, locul trei în clasamentul campionatului chinez, a rămas fără antrenor la 10 noiembrie, când Sven Goran Eriksson a plecat la Shanghai SIPG.

MEDIAFAX