Simona Halep a învins-o pe incomoda chinezoaică Qiang Wang, 6-4, 7-5, într-un meci de o oră şi 39 de minute. Simona se califică astfel în semifinale la Miami, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Marketa Vondrousova, meci ce urmează să se dispute în seara asta.

Cu încă o victorie, Simona îşi va asigura revenirea pe locul 1 în lume.

A fost un meci format din trei părţi distincte. Un prim set în general măsurat al Simonei, care a dominat tactic şi nu a lăsat-o pe Wang să intre în meci. Apoi, după ce a făcut break-ul în setul secund, în chiar primul game, Simona a căzut cu totul, pierzând cinci game-uri la rând, la un moment dat Wang câştigând 12 puncte la rând.

Condusă cu 5-1, Simona a atins, brusc, un alt nivel, dezlănţuindu-se cu lovituri direct câştigătoare, schimburi dominate de pe baseline şi o atitudine ultraofensivă. A fost rândul ei să câştige la un moment dat 12 puncte la rând şi, după ce a salvat trei mingi consecutive de set la 4-5, 0-40, a sprintat către o victorie care părea departe nu cu multe minute înainte.

Este a doua prezenţă în semifinalele de la Miami a Simonei – turneu de Premier Mandatory – după cea din 2015, când a pierdut un meci dramatic cu Serena Williams. În termeni de importanţă, e poate cel mai relevant rezultat al Simonei de la finala jucată la Cincinnati, anul trecut.

„Când am pierdut acel game la 1-0, 40-0, am început să mă panichez un pic şi am început să lovesc prea plat. Apoi am reuşit să mă calmez şi să revin la jocul din primul set.

E un turneu mare şi foarte frumos. Sper să reuşesc să joc tenisul meu cel mai bun şi să obţin cel mai bun rezultat al meu aici.

Nu mă gândesc la locul 1. Dacă joc tenisul meu cel mai bun, am o şansă, dar nu mă gândesc la asta, ci doar să joc cât de bine pot”, a spus Simona Halep, la interviul de după meci, pentru WTA TV.