Astăzi a avut loc o prima întâlnire între gloriile Petrolului şi consilierii locali. A fost o întâlnire informală în care reprezentanţii istoriei echipei noastre au făcut propuneri de continuare a activităţii şi au prezentat proiectul lor, Petrolul 52. Au fost prezenţi la discuţii Mircea Dridea, Camil Oprişan, Virgil Dridea, Octavian Grigore, Ion Cojocaru, Gheorghe Liliac.
Vizibil îngrijoraţi de actuală situaţie a echipei, reprezentanţii asociaţiei Petrolul 52 au propus ca pentru a înscrie cât mai urgent echipa Petrolul în campionat să se folosească structura sportivă pe care ei au constituit-o şi pe care urmează să o cedeze Consiliului Local Ploieşti. „În acest fel se poate asigura continuitatea fotbalistică a echipei Petrolul, dar şi o monitorizare şi transparenţă a tot ceea ce se întâmplă în jurul echipei la acest moment”, a declarat la întâlnire Mircea Dridea.
Consilierii locali prezenţi la discuţie au subliniat că marca Petrolul a revenit la primărie şi că este nevoie doar de o hotărâre care să constate acest lucru, fapt care se va întâmplă în cel mai scurt timp.
O propunere interesantă a fost aceea de a constitui la nivelul municipiului Ploieşti un club sportiv distinct, Petrolul Ploieşti, care să aparţină în proporţie de 100% consiliului local. Acest club va putea să utilizeze în mod exclusiv mărcile Petrolul şi să poată fi finanţat din banii municipalităţii, pe baza criteriilor de performanţă stabilite, aici urmând să funcţioneze şi echipa FC PETROLUL PLOIEŞTI, ca entitate distinctă. În acest mod s-ar prelua la club marca, culorile tradiţionale, palmaresul şi se înlătura şi problema „clonelor” pe care suporterii nu le acceptă.
„ Proiectul noul Petrolul este deosebit de important pentru noi. Însă trebuie gândit amplu în aşa fel încât să nu se mai întâmple catastrofe că cea pe care o trăim acum. Este nevoie ca în clubul Petrolul să existe un centru puternic de copii, juniori şi tineret. Avem în studiu inclusiv deschiderea unui liceu sportiv cu profil fotbal care să mărească baza de selecţie a copiilor şi juniorilor. Avem nevoie de baze sportive complexe şi aici avem deja câteva gata să între în circuit. Toate acestea pot constitui bazele unei academii de fotbal a Ploieştiului care să producă jucători autohtoni de valoare. Vom discuta cu fiecare iniţiator de proiect în parte, în aşa fel încât să putem lua în consiliu cea mai bună decizie. Totul este să avem răbdare şi să gândim un proiect pe termen lung.” a declarat, pentru Jurnalulph, Andrei Gheorghe, consilier local, fost portar al echipei Petrolul, prezent la întâlnire.