Festivitatea dedicată victoriei cu Liverpool a început cu meciul de old-boys dintre Petrolul şi selecţionata Văii Prahovei. În cvasi-anonimat! Pentru că, deşi a fost anunţat desfăşurătorul spectacolului pe toate canalele media locale, de maimulte ori, puţini au fost cei care au răspuns prezent încă de la început. Cei mai buni. Cei mai fideli. Atât despre asta.    

Frumos a fost să-i revedem în teren pe foştii jucători ai Petrolului, unii dintre ei, componenţi ai echipei mari din 1995, cu toţii parte din istoria clubului galben-albastru care, acum, la 50 de ani de la victoria cu Liverpool şi de la ultimul titlu, s-a născut a doua oară.

Frumoasă şi initiativa de a le solicita jucătorilor care au contribuit  la ultimele performanţe  europene ale lupilor să trimită câteva cuvinte.Cobrea,  Achim, Dean Beţa, Marinescu, Astafei – cu tricoul lui Liverpool şi fularul Petrolului – senzaţionalul Juan Angel Albin, idolul tribunelor Hamza Younes, Hoban, Romario Pires, Priso – care a zis Hai Petrolul la sfârşitul fiecărei propoziţii, antrenorul Sebi Tudor, Geraldo şi portarul nostru cel mai bun din ultimii mulţi ani, Peterson Pecanha, Mustivar, Porret, Chiriţă ăl mic şi alţii care n-au mai intrat în colajul de pe tabelă au urat Petrolului toate cele bune la acest început. Hai Petrolul, Petrolul nu moare!

                                        ***

După meciul de old-boys câştigat de Petrolul, eroii victoriei cu Liverpool au fost invitaţi pe gazonul stadionului Ilie Oană, primind diplome, buchete de flori galben-albastre şi, desigur, aplauzele spectatorilor. Atât câţi au fost.

Mircea Dridea, Virgil Dridea, Alexandru Pall, Eduard Iuhas, Octavian Dincuţă, Camil Oprişan. Alături de Sandu Boc şi de Dumitru Munteanu care n-au putut ajunge azi, ei sunt cei care au rămas şi care au scris istorie!     

                                        ***

Iar, la sfârşit, încă o bucurie în familia lupilor! Crainicul stadionului a anunţat un număr de bilet ca fiind câştigător pentru un premiu. Posesoarea tichetului a fost invitată pe teren, iar acolo a fost cerută în căsătorie de atacantul Petrolului Decebal Nae! Casă de piatră! 

Petrolul – Valea Prahovei 4-1

Au marcat: Grama,Cr. Vlad, C. Ilie, L. Costache / C. Stăncescu

Petrolul:Ion Catană – Mişu Oancea, Nae Constantin, Vivi Răchită, Paul Guşă – Jean Grama, Cristi Vlad, Marcel Abăluţă,  Eugen Baştină – Ciprian Pura, Costel Ilie.  

Au mai jucat: Afiliu - Sandu Pitulice, Ion Cojocaru, Lara Costache, Daniel Zafiris, Nicolae Nuţă, Petre Butufei.

 

Valea Prahovei: Cătălin Aldea – Alin Miloiu, Sorin Ţoc, Valeriu Dumitrache, Valentin Marina – Ciprian Stăncescu, Cornel Vişan, Marian Brînză, Dan Dorobeţ – Emanoil Savin, Nicolae Ene.

Florin Dogaru – Cosmin Teodorescu, Sebastian Duţu, Nicolae Vasile.

Foto: republikanews.ro, republicanii.ro