Numele ei este unul care multora dintre ploieşteni nu le spune mare lucru. Le va spune, cât de curând, pentru că această adolescentă, de 17 ani, este considerată cea mai mare speranţă a înotului românesc pentru Olimpiada de la Rio, din 2016.

Deocamdată, Florina se pregăteşte pentru participarea la Campionatul Mondial de Tineret, care va avea loc la sfârşitul acestei luni în Dubai. Un copil introvertit, cu trăsături frumoase (mulţi consideră că seamănă foarte mult cu Camelia Potec) şi cu o singură preocupare: înotul. Aşa poate fi caracterizată, sumar, Florina Ilie. Cu peste 40 de titluri naţionale în palmares, la toate categoriile de vârstă, Florina speră să prindă finala la Campionatul Mondial de la Dubai. Mai ales dacă va ţine cont de sfaturile antrenorului Silviu Anastase, cel care i-a fost alături la toţi paşii făcuţi de Florina pe drumul frumos pavat al performanţei.

Pentru că nici ea şi nici Slviu nu sunt oameni care să îşi dorească foarte mult să iasă în faţă, prea puţini sunt aceia care ştiu că Ploieştiul se poate mândri cu o asemenea sportivă. Ei ştiu că trebuie să îşi vadă de drumul lor, să aibă rezultate şi să muncească pentru ele. Florina speră să ajungă la Olimpiada de la Rio şi să arate tuturor că nu întâmplător se vorbeşte despre ea la superlativ. Proba ei preferată este cea de 50 de metri bras, în acest stil ea stabilind până acum nu mai puţin de 7 recorduri.

Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti, unde este legitimată şi Colegiul Naţional Nichita Stănescu, unde este elevă, au de ce să se mândrescă. Nu toate cluburile sportive din oraş şi nu toate instituţiile şcolare din oraş se pot lăuda cu o astfel de campioană.

Doar de ploieşteni va depinde ca pe viitor Florina să îşi dea seama că eforturile ei nu sunt cunoscute doar în bazinele de înot. Cândva, mai ales dacă ascensiunea ei va continua, într-un fel sau în altul, Ploieştiul va trebui să-i plătească un tribut Florinei. Indiferent de forma lui!