Ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş a fost, în primul rând, o dovadă de caracter venită de la nişte jucători care nu vor păcăli niciodată fotbalul. O dovadă de profesionalism într-un moment extraordinar de greu dublat de un meci la fel de greu în faţa unui adversar bun şi gata să profite de orice slăbiciune. Un adversar care a ţinut Petrolul în corzi minute bune din repriza secundă, dar care a fost lovit la momentul oportun de fotbalistul ieşit la rampă în clipa potrivită: Juan Angel Albin, în minutul 88, când ASA Târgu Mureş se gândea, cu părere de rău, că meciul va intra în prelungiri.

Fără Pecanha, nu s-ar fi ajuns aici. Portarul lupilor îl blocase deja pe Goga, scăpat singur în careu, după o gafă a lui Satli. Fusese pe minge şi la şutul de mare rafinament trimis de Voiculeţ în bara laterală. Aproape că ieşise cu mingea la picior din careu, fentând doi adversari, la o altă fază bună de atac a mureşenilor.

Merită, cu prisosinţă, remarcat şi efortul lui Filipe Teixeira. Încă o dată cu banderola pe mână, Filipe a fost un adevărat căpitan, luptând ca un lup pentru fiecare minge.

De fapt, întreaga partidă de la Târgu Mureş a fost o mare luptă pentru jucătorii Petrolului: cu adversarul care nu pierduse niciodată acasă, cu situaţia ingrată de a-şi vedea conducerea după gratii, cu viitorul lor incert.

Dar nu a contat deloc asta. Albin a marcat golul de 1-0, cu stângul său necruţător, şi-a dat jos tricoul şi a sărit pe gard, în dreptul suporterilor petrolişti veniţi la Târgu Mureş.  

Iată pentru cine au jucat lupii: pentru ei, pentru suporteri, pentru calificare, pentru Petrolul!

 

ASA Tg. Mureş - Petrolul 0-1 (0-0)

Marcator: Albin (88)

ASA: Stăncioiu (cpt) – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – Gorobsov (90 Axente), Mureşan – Hora, Goga (64 Bumba), Voiculeţ – Henrique (81 Amauri). Antrenor: Cristi Pustai

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Satli, Beţa – Filip, De Lucas – Nepomuceno (75 Mustivar), Albin (90+2 Peteleu), Teixeira (cpt) – Tamuz (80 Astafei). Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – arbitru; Aurel Oniţă (Constanţa), Mihail Grigoriu (Bucureşti) – asistenţi; Cătălin Popa (Piteşti) – rezervă.

Observatori: Aurel Ionescu (Bucureşti), Marian Salomir (Cluj)