A fost o încheiere sfâşietoare a unui meci plin de răsturnări dramatice de situaţie - în special pentru o jucătoare care, după ce a pierdut atâţia ani din carieră din cauza accidentărilor, ajunsese să aibă o ascensiune fulgerătoare acum, când în sfârşit se bucura de o perioadă în care se simţea bine, scrie site-ul WTA, comentând meciul dintre Elina Svitolina şi Mihaela Buzărnescu din turul al doilea al Rogers Cup, în timpul căruia românca a suferit o accidentare gravă şi a fost nevoită să abandoneze.

Mihaela mai atinsese un obiectiv săptămâna trecută, când a ridicat primul ei trofeu, la San Jose. Sportiva de 30 de ani recunoştea, la finalul meciului din primul tur, când a câştigat împotriva lui Qiang Wang, că se simte obosită şi cu ceva mai puţină energie.

În mod sigur, stilul ei obişnuit, plin de acurateţe, a avut de suferit. Însă chiar şi atunci când s-a văzut condusă, nr. 20 mondial şi-a ridicat pur şi simplu nivelul jocului încă o dată, jucând un tenis inspirat care să forţeze un tiebreak. Apoi, parcă de nicăieri, deţinătoarea unui doctorat în sport a obţinut cinci puncte electrizante la rând. Ce a urmat părea opera unui magician: 3-0 în decisiv. A urmat apoi o revenire de formă a Svitolinei, iar când meciul ajunsese la un punct culminant, 4-3 pentru Svitolina şi 15-30 pentru Buzărnescu pe serviciul ei, a urmat acel deznodământ extrem de nefast: Buzărnescu a alergat să prindă o minge trimisă cu forehand-ul de Svitolina, a călcat pe gleznă şi a fost clar din suferinţa ei că accidentarea e gravă. A părăsit terenul în scaun cu rotile, iar seria ei de victorii şi forma ei fizică - cea mai bună din viaţa ei - s-au sfârşit într-un mod îngrozitor de trist, conchide WTA.