Cu titlul judeţean deja în buzunar, liderul detaşat la 9 puncte al campionatului Ligii A Prahova, ACS Petrolul ’52 Ploieşti, se va deplasa la Vălenii de Munte, pentru a oferi miercuri, 24 mai, ora 18.00, în etapă intermediară, antepenultima a întrecerilor, replica formaţiei locale CSO Teleajenul. Vălenarii au reuşit, ca şi AFC Băneşti-Urleta, să termine cu o remiză albă partida din tur de pe arena Ilie Oană, una în care căpitanul găzarilor, Claudiu Tudor, a ratat un penalti, în prima repriză. Teleajenul şi Băneştiul au fost, de fapt, singurele echipe din Liga A care au plecat neînvinse de pe “Ilie Oană”, ambele fără a şi marca, însă!

Deşi cu o parte din saci în căruţă, aşa cum se mai spune, Octavian Grigore şi Gheorghe Liliac vor deplasa cel mai bun lot la Vălenii de Munte, singura schimbare faţă de confruntarea de acasă cu Avântul Măneciu, din runda trecută, fiind învoirea fundaşului stânga Mihai Velisar pentru a se deplasa în Bulgaria, în vederea banchetului de terminare a liceului. Drept urmare, revine în efectiv - după ce a fost menajat un meci - Jean Prunescu, cel care a fost premiat, înaintea disputei cu Măneciul, de Asociaţia Diaspora Galben Albastră şi o firmă locală pentru golul cu numărul 100 înscris de Petrolul ’52, în acest sezon.

Faţă de duelul din tur, gazdele de-acum vor fi conduse de pe margine de Radu Sârbu, atunci fiind secundul lui Vasile Voinea, cel care s-a despărţit de Telejeanul după câteva etape din a doua jumătate a competiţiei. Grupare aflată pe locul al VII-lea, cu 43 de puncte şi +4 în ierarhia “adevărului”, după ce a înscris 56 de goluri şi a primit 51, bifând 12 succese şi 7 rezultate de egalitate, CSO Teleajenul se anunţă drept un adversar demn de a fi luat în seamă. Asta chiar dacă datele din prezent sunt cu totul altele decât cele dinspre finalul turului, ploieştenii defilând efectiv în acest an, când au bifat doar o singură remiză, la Brebu. De consemnat că în poarta Văleniului ar putea fi văzut însuşi organizatorul de competiţii Gabriel Cojanu, un fost arbitru!

Conducerea meciului dintre CSO Teleajenul şi Petrolul ’52 a fost încredinţată centralului Mihai Safta, care va fi asistat la cele două linii de Valentin Ionel Dumitru şi Alexandru Zafiriadis, iar ca observator a fost  avocatul Cătălin Eugen Popescu.

La Văleni, pe micuţa arenă din oraş, se aşteaptă a fi prezentă şi o galerie  a găzarilor, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în toate deplasările din acest campionat.


Foto: www.republicanii.ro