Zi incredibilă pentru tenismenele românce în turneul WTA de la Doha.

Mihaela Buzărnescu a obţinut prima victorie a carierei în faţa unei jucătoare de Top 10 WTA. Românca a învins-o pe campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, cu un fulgerător 6-1, 6-3.  Ostapenko e câştigătoarea de anul trecut de la Roland Garros, învingând-o pe Simona Halep. Meciul Buzărnescu - Ostapenko a durat o oră şi 6 minute. În optimi, Buzărnescu o va întâlni pe Julia Goerges, a noua favorită a turneului.

Şi Sorana Cîrstea a reuşit o calificare spectaculoasă în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar). Cîrstea (27 ani, 38 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 40 de minute în faţa unei adversare mai bine cotate, Mertens (22 ani) ocupând locul 20 în clasamentul WTA. Sorana o va întâlni în optimile de la Doha pe Garbine Muguruza, în faţa căreia a pierdut de două ori din tot atâtea meciuri.

Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha, după 6-3, 6-0 cu rusoaica Ekaterina Makarova. Halep şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 15 WTA), victorioasă cu 6-4, 6-1 în faţa japonezei Naomi Osaka. Halep are 5-3 cu baltica în confruntările directe, ultimele patru meciuri încheindu-se cu victoriile sale, în minimum de seturi.

Monica Niculescu, locul 92 WTA, a beneficiat de abandonul sportivei Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 14, la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0, calificându-se în optimi, la Qatar Open.

Calificarea în turul al treilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 33.750 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Toate cele patru românce vor juca joi în optimile turneului de la Doha. Programul meciurilor este următorul:

Sorana Cîrstea - Garbine Muguruza - ora 13:00 (primul meci pe terenul central) - ÎN DIRECT la Digi Sport 2
Simona Halep - Anastasia Sevastova - după ora 16:00 (va fi al treilea meci jucat pe terenul central) - ÎN DIRECT la Digi Sport 1
Mihaela Buzărnescu - Julia Gorges - nu înainte de ora 16:30 - ÎN DIRECT pe Digi Sport 2
Monica Niculescu - Caroline Wozniacki - nu înainte de ora 18:00 - ÎN DIRECT la Digi Sport 2