Paderborn era cotată de specialiştii germani, la startul campionatului, ca echipa care va face cele mai puţine puncte în Bundesliga, în acest sezon, şi va retrograda cu siguranţă, impactul cu prima ligă germană fiind prea puternic. După patru etape, însă, Paderborn este lider, are déjà 8 puncte şi va juca diseară cu Bayern Munchen. O radiografie a acestei echipe “nebune” a fost prezentată chiar pe siteul UEFA.

"Paderborn a petrecut 20 de ani în ligile a treia şi a patra şi abia în 2005 a promovat în liga secundă din Germania. Au retrogradat apoi, iar în sezonul 2011-2012 a revenit în 2. Bundesliga pentru ca acum să promoveze în prima divizie.

Antrenorul André Breitenreiter este un fost jucător de Bundesliga care a purtat tricoul naţionalei Germaniei la nivel juvenil şi nu a impresionat ca antrenor înainte de a o prelua pe Paderborn. Şi-a început cariera în urmă cu doar patru ani când a preluat o echipă de copii la care evolua şi fiul său. A pregătit-o apoi pe TSV Havelse, o formaţia din liga cu patra pe care a salvat-o de la retrogradare în 2011, iar în 2012 a terminat pe locul cinci. Anul următor a trecut pe banca lui Paderborn şi a obţinut promovarea în Bundesliga.

Jucători importanţi: Daniel Brückner, un fotbalist care a trăit pe străzi până la vârstă de 17 ani; Süleyman Koç a fost membru al unei bande din Berlin şi a fost eliberat din închisoare în 2013; Moritz Stoppelkamp a jucat ultima dată la Hannover, iar în etapa trecută a marcat un gol de la 83 metri; Mahir Saglik a fost unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului trecut de 2.Bundesliga, dar a fost refuzat pe rând pe Wolfsburg, Bochum sau St. Pauli", informează siteul UEFA.