Fotbalul prahovean a căpătat, în ultimii ani, un plus de valoare graţie formaţiei Fortuna Poiana Câmpina. Investiţiile făcute la această grupare, atât în echipă cât şi în infrastructură, arată că există în al doilea municipiu al Prahovei o construcţie fotbalistică solidă, de care trebuie să se ţină cont. După ce a reuşit, în sfârşit!, promovarea în Liga a II-a, Fortuna a debutat cu stângul , pierzând acasă, 1-2 cu Metalul Reşiţa, la capătul unui meci pe care, după aspectul său, ar fi trebuit să-l câştige la scor. Prahovenii antrenaţi de Florin Stăncioiu au mers la Oradea şi au luat din meciul cu FC Bihor toate punctele pe care le pierduseră acasă.

Mai degrabă, aceasta a fost confirmarea valorii pe care o are această formaţie, la nivelul eşalonului secund. La cum arată seria a II-a, Fortuna va fi, cu siguranţă, protagonistă în acest campionat.

Trebuie semnalat, însă, şi aici, un aspect care poate afecta calitatea joculrilor Fortunei. Echipa prahoveană va avea deplasări foarte lungi, astfel că va fi echipa din seria a II-a care va pierde cel mai mult timp pe drumuri. Pentru că una e să ai deplasări în judeţele Ilfov, Ialomiţa sau Argeş, şi alta să te deplasezi la Oradea, Timişoara, Caransebeş sau Pâncota. Deocamdată, competiţia este la început, dar, în timp, acest efort ar putea să lase urme.

Oricum, Fortuna Poiana Câmpina este un nume care trebuie reţinut! Nu de alta, dar din sezonul viitor s-ar putea să vedem, din nou, derbiuri prahovene în Liga I.