Chiar dacă au zburat până la Cluj, lupii au părut că resimt oboseala jocului anterior, cel cu Pandurii, cu adevărat solicitant pentru elevii lui Tibor Selymes. Ăsta trebuie să fi fost  motivul pentru care jocul de la Cluj a fost mai degrabă modest, din moment ce nici CFR n-a jucat cine ştie ce, echipa ardeleană jucând vineri în etapa a cincea, cu o zi înaintea Petrolului.

De fapt, chiar şi cu o primă repriză destul de modestă, dacă ar fi să facem comparaţie între cele două echipe, tot Petrolul iese mai bine în primele 45 de minute.  Atâtea câte au fost, fazele de atac ale lupilor au fost mai consistente. Moussa, în debutul jocului, a trecut frumos de apărarea gazdelor, dar a tras cu stângul în plasa laterală. Iar Farina, a doua oară titular în echipa ploieşteană, a tras binişor de la 16 metri, după ce a plecat cu mingea din bandă, dar portarul clujenilor a fost atent şi a reuşit să respingă.

După pauză, când a plecat soarele şi s-a aprins nocturna, meciul a căpătat ritm. Tot lupii au mers parcă ceva mai bine, fie şi pentru faptul că ocazia cea mai mare le-a aparţinut lor. Numai că Moussa s-a lăsat ademenit de traiectoria perfectă a centrării trimise de Nepomuceno şi a încercat o execuţie pretenţioasă, de sus, ducând mingea departe de poartă.

Ca şi altădată însă, Petrolul s-a mulţumit cu puţin. Aşteptând trecerea timpului şi greşeala adversarului, elevii lui Selymes au pierdut teren. Şi, în cele din urmă, ei au fost cei care au greşit. Apărarea în frunte cu Pecanha a clacat în minutul 76, iar Santamaria a trimis în plasă o minge bâlbâită de portarul lupilor.

Atacând cu Petrişor Voinea şi cu Milinceanu, două dintre schimbările făcute Selymes,  Petrolului nu i-a fost uşor să pună în pericol poarta adversă. Abia la un corner, o minge deviată de Bucşa s-a  strecurat spre poartă, însă a fost oprită undeva în apropierea liniei porţii.

Şi totuşi, în minutele de prelungire, Petrolul a făcut mai multe decât în tot meciul. Voinea şi Moussa au fost aproape de gol.

Nimeni n-a salvat însă echipa ploieşteană. Meciul în care lupii şi-au dorit mai mult remiza s-a încheiat cu victoria gazdelor.

CFR Cluj – FC Petrolul Ploieşti 1-0 (0-0)

Marcator: Santamaria (76)

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie (cpt), Ţânc, Camora – Petrucci, A. Mureşan – Jakolis (86 Coelho), Voiculeţ, Vitor Bruno (58 Păun) – Beleck (71 Santamaria). Antrenor: Francisc Dican.

FC Petrolul: Pecanha – Beţa, Tudose, Benga, Faug-Porret – Bucşa, Ropotan – Farina (80 Milinceanu), Marinescu (cpt) (57 Zoubir), Nepomuceno (73 Voinea) – Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.

Au arbitrat: Kovacs Istvan (Satu Mare) – Marius Marchidanu (Brăila) şi Florin Păunescu (Vâlcea).

Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara) şi Sorin Boca (Iaşi).

Cartonaşe galbene: Jakolis (40), Vitor Bruno (57).

Foto: sportpictures.eu